TÜRKİYE’DE BİR İLK, TUŞBA BELEDİYESİ MAVİ BAYRAKLI HALK PLAJIMIZI

Tuşba Belediyemizin girişimleri sonucu Mollakasım Mahallemizin Van Gölü sahilinde bir ilk olma özelliğine sahip Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı ve Mavi Bayrak Ödül törenine;  Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yanı sıra Van Valimiz Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Onur Başkanı ve Kültür ve Turizm eski Bakanı Abdulkadir Ateş, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Tevfik Epikmen, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri Genel Müdürü Seher Süheyl Demirtaş, Deniz Turizm Birliği Başkanı İzzet Uğurlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı temsilcileri, bazı kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları Tuşba Belediyesi birim müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Bir sivil toplum örgütü olan FEE (Foundation forEnvironmentalEducation-Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı) tarafından yürütülen ‘Mavi Bayrak’ binlerce yıllık tarihi ile güzel Van’ımız ve Türkiye için bir ilk olma özelliğine sahip olan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajımız açıldı. Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin büyük gayret ve emekleri sonucu Türkiye genelinde büyüklüğü, altyapısı, sahili ve hizmet anlayışı ile benzerine az rastlanılan bir tesis olan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı, Tuşbalılara, Vanlılara kazandırdı. Turizm ve tatil merkezlerinde dalgalanan Mavi Bayrak artık Tuşba İlçesi’nin Van Gölü sahillerinden dalgalanacak.