TUŞBA BELEDİYESİ RESMİ WEB SİTESİ

TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN ‘5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’ ETKİNLİKLERİ

Tuşba Belediyesi ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla ‘Sıfır Atık ile Geleceğe Değer Kattık’ sloganı ile bir program düzenlendi.

Tuşba Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri kapsamında, ‘Sıfır atık ile geleceğe değer kattık’ sloganıyla düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda bulunan Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Muğdat Günini, İlbank Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Handil, belediye meclis üyelerimiz, birim müdürlerimiz, okul müdürleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programda bir konuşma yapan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün Türkiye, Van ve Tuşba için önemli bir gün olduğunu belirterek, “Bugün insan için yaratılmış olan güzel dünyamızın en önemli günüdür. Dünya çevre gününde daha önce çok farklı şeyler konuşuluyordu. Çok farklı slogan ve manşetlerle haberler çıkıyordu. Ama artık bu çağda geri dönüşümü, israfın önüne geçilmesini ve sıfır atıkla önemli projeler konuşuluyor. Hatırlanacağı üzere ‘Sıfır Atık Projesi’ Ankara’da başlar başlamaz bizlerde o gün Van’da başlattık. Bu kapsamda Sıfır Atık Projesine çok ciddi destek verdik” dedi.

BAŞKAN ÖZGÖKÇE, ‘VAN DENİZİ BİZE EMANET’

Van Gölü’nü temiz tutmak için yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini de ifade eden Özgökçe, “Bu noktada bizim çok çalışmamız lazım dedik ve bu 4 yılda birçok çalışma gerçekleştirdik. Tuşba sınırları içinde olan sahilleri nasıl daha yaşanır bir hale getiririz diye çalışmalar başlattık. Ancak belediyeler olarak yaşam alanları oluştururken, var olan ekolojik dengenin bozulmamasına dikkat ediyoruz. Eğer buna dikkat edilmese birçok yerde sel ve taşkınlar meydana gelecektir. İşte bu noktada İskele sahilinde yeşillendirme çalışması yaptık ve nasip olursa bunun ikinci etabını da hayata geçireceğiz. Hedefimiz üçüncü etapla da üniversiteye kadar götürebilmektir” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZGÖKÇE, ‘VAN DENİZİNİN KIYISINDA İLK KEZ MAVİ BAYRAK DALGALANACAK’

Tuşba Belediyesinin çevreye değer veren bir belediye olduğuna dikkat çeken Özgökçe, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tuşba Belediyesi kurulduğu günden bu yana çevreye değer veren bir belediye olmuştur. Bu noktada Van’a ve Tuşba’ya ilk bayrakları biz astık. Van Denizi için bir farkındalık oluşturmak ve için mavi bayrak almak için gayret sarf etmemiz gerektiğini söyledik. Van Denizinin kıyısında ilk kez mavi bayrak dalgalanacak”

Yapılan açılış konuşmalarının ardında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Aydın, tarafından çevre bilinci ile ilgili bir seminer verildi. İlginin çok fazla olduğu program çevre temizliğine katkı sağlayan kurum kuruluş ve şahıslara plaket takdimi ile son buldu.