TUŞBA BELEDİYESİ RESMİ WEB SİTESİ

LI TÛŞBAYÊ DE AJAL DESTÊN KAR ZANA DANE

LI TÛŞBAYÊ DE  AJAL   DESTÊN KAR ZANA DANE

Şaredariya Tûşbayê, di sînorê navçeya Tûşbayê de ajalên kûçe berhev dike, bi  (hayvan ambulansı - Alîkariya bilez a Ajala) tê berhev kirin paşê dibin (Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi – Navenda Rehabilitasyona Ajalên Kûça ) de tedavî dibînin û pişta tedawî,  ajala li ku hildabin datînin li wir.
Gerînendetiya Kontrol û Parastina Hawirdor a Şaredariya Tûşbayê  ji bo ajala xebatek mînak lêdarxist. Dilê ‘Ajala hezkiriya’ qezenc kir. Ji bo ajal tedawî û (aşılama- parza) bibin ekîbê Şaredariya Tûşbayê dibe Navenda Rehabilitasyona Ajalên Kûça ) li vir hekîmê pispor  tedavî dikin. Ekîbên Tûşbayê ajalên kûçeyan diparêze. Ajalan  parza kûdûz dike û kûçe- kolana ewledar dike.  Di kapsama xebatê de nêzikê 100 ajalên kûçe hate berhev kirin. 25 ajal binê denetima veterîner de tedawîya xwe qedand. Tedawîya ajalên din didome. Doç. Dr. Fevzi Özgökçe,“ Ajalên kûçe tê tovkirinê, paşê binê denetima veterîner de tedawî dibîne piştê tedawîye,  ajal li ku hatibe hildanê li wê tê berdanê.
Şaredar Doç. Dr. Fevzi Özgökçe,“ Ev xebata bêhempe di taxê Tûşbayê de didome. Di Tirkiyê de  xebate mînak e. ji bo xebata ajalên kûçe mînakek mezin e. Li gorê  yonetmenlixa madda 20.  A Parastina Ajala de  ajalên bê xwedî tê tovkirinê. Şaredariya Tûşbayê jî ji bo vê karê ekîbek pêk anî. Ekîb ji 3 kesa pêk tê. Li gorê  madda 20. divê  li ajal parza û tibbî tedawî were kirin.  (Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi – Navenda Rehabilitasyona Ajalên Kûçe  girêdaya Gerînendetiya Şaxa Xizmetê Veterîner, Serokatiya Daîra Karên Tenduristi ya Şaredariya Bajara Mezin a Wan ) mêze kirin û tedawîya ajala dike. Paşê  ajala li ku hildabin datînin  cihê wî.
Şaredar Doç. Dr. Fevzi Özgökçe,“ Xebata Şaredariya Tûşba dike jiyana ajala hêsan dike. Ji bo ajala jiyanek hêsan bidomîn piştgirî didin.  Bi vî xebatê  di sînorê Tûşbayê de ajalên Kûçe  tê parza kirin û bajar ewledar dibe. Şaredariya Tûşba slogana wî “Tedawî û parza bike, li cihê wî de jiyanbar bike” ev xebat  herdem didome.
Ji bo ev xebata bêhempe ji Navenda Rehabilitasyona Ajalên Kûçe  girêdaya Gerînendetiya Şaxa Xizmetê Veterîner, Serokatiya Daîra Karên Tenduristi ya Şaredariya Bajara Mezin a Wan û Gerînendetiya Kontrol û Parastina Hawirdor a Şaredariya Tûşbayê re spas dikim.”