TUŞBA BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN KURBAN KESİM YERLERİ VE KURBANLIK DENETİMİ

Van İli Merkez İlçe Tuşba Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetim ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçede faaliyet gösteren birçok kurban satış ve kesim noktasını mercek altına aldı.

Kurban Bayramının dört günü boyunca denetimlerin süreceğini belirten Zabıta Müdürü Osman Sevinç; “Son hafta yaptığımız denetimlerde kurban kesim yerlerinden uygun şartları yerine getirmeyenlere izin vermeyeceğiz” dedi. Tuşba Belediyesi Zabıta ekipleri, Tuşbalıların Kurban Bayramı’nı huzurlu ve sağlıklı bir şekilde idrak edebilmeleri için ilçe genelinde kurban satışı yapan ve aynı zamanda kesim yeri de olan yerleri tek tek denetledi. Kurban Bayramı nedeniyle Tuşba ilçesinde faaliyet gösteren kurban satış ve kesim yerleri Zabıta Müdürlüğü Denetim Ekipleri ve veteriner hekim ile birlikte çevre ve halk sağlığını korumak için titiz bir çalışma sergiledi. Yapılan denetimlerde, satış yerlerinde bulunan kurbanlık hayvanların sağlık raporu, küpe ve pasaportlarını kontrol eden Zabıta Müdürlüğü Denetim Ekipleri, kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ gereği kesim yerlerinde yapılması gereken düzenlemeler hakkında yer sahiplerine de bilgi verdi. Zabıta Müdürü Osman Sevinç, Kurban Bayramı süresince kadar kurban satış ve kesim yerlerini mercek altında tutacaklarını ifade etti.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin “Halk ve çevre sağlığı hususundaki hassasiyeti çerçevesinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması için her Kurban bayramı öncesi ve Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerleriyle ilgili tedbirlerin alınması ve hijyenik ortamların sağlanması ve çevre sağlığı konusunda ciddi tedbirlerin alınması ve Kurbanlıkların kurban şartlarına haiz olması ve süre zarfında hayvanların ciddi bir şekilde denetlenmesi hedeflenmektedir. Ekiplerimiz,  bu son günlerde yapacakları sıkı denetimler ile kurban kesimi için uygun şartlar taşımayan kesim yerlerine izin vermeyeceklerdir. Vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz bayram boyunca görevlerinin başında olacaktır” dedi. Başkan Özgökçe şöyle devam etti; Bu denetimleri halkımızın sağlığı için yoğun bir şekilde yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi kurban satış ve kesim alanlarının hijyen koşullarına elverişli olması çok büyük bir önem arz etmektedir. Halkımızı temiz ve elverişli ortam ile gerekli koşul ve ekipmanlar doğrultusunda belirlenen yerlere yönlendirmekteyiz. Bunun için Zabıta ekiplerimiz aralıksız çalışmakta ayrıca Zabıta Müdürlüğümüzün denetim ekipleri ile birlikte veteriner hekimimiz de bu denetimlerde bulunarak satılan hayvanların kurbanlık için uygun olma ve sağlık durumunu kontrol etmektedir. Bu işlemleri yaparken belirli bir düzen içinde yapılacak olan kurban satış ve kesim yerlerine halkımızı doğru yönlendirmek zorundayız.

Millet olarak, son yıllarda darbe girişimi dahil terör ve sinsi ve hunhar saldırılarla çok büyük badireler atlattık, ülkemize sığınan 3 milyonun üzerindeki Suriyeli ve Iraklı misafirimize sahip çıktık; soframızı onlarla paylaşarak tüm dünyaya insanlık dersi verdik. Bu bayramda da, evlerini, yurtlarını, topraklarını terk etmek zorunda kalan, vatan hasreti çeken muhacir kardeşlerimizi ihmal etmeyelim. Her biri birer kahramanlık ve fedakârlık abidesi olan şehitlerimize, gazilerimize vefa borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla ve hürmetle selamlıyorum. Sizlerden, bu bayramda özellikle, şehitlerimizin yakınlarını, kahraman gazilerimizi yalnız bırakmamanızı istirham ediyorum. Aynı şekilde, bayram ziyareti için yola çıkan tüm kardeşlerimden, trafik kurallarına riayet etmelerini, dikkatli şekilde araç kullanmalarını hassaten rica ediyorum. Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Tuşbalı, Vanlı hemşerilerimin ve tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik eder,  hacılarımızın da haclarının kabul olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim. Yarınlara umutla bakacağımız daha nice Hayırlı bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu.