TUŞBA BELEDİYESİ RESMİ WEB SİTESİ

BAŞKAN ÖZGÖKÇE’DEN ’14 MART TIP BAYRAMI’ MESAJI

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, sağlık çalışanları mesleklerini icra ederken aynı zamanda insanın hayatını merkeze alan kutsal bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, "Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri olan sağlık hizmetlerinin gereği gibi vaktinde yerine getirilmesi, etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli ve sağlıklı bir toplumun en önemli şartıdır" dedi.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Özgökçe, ‘Her şeyden önce insan’ anlayışının benimsendiği günümüzde, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi. Sağlıklı bir hayatın insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu belirten Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesi olarak sağlık alanında çok güzel çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Göreve gelir gelmez özellikle kırsal kesimde büyük bir sorun teşkil eden ve yaş ortalaması 15’in üzerinde olan 4 bin çocuğun sünnetini gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Özgökçe, ayrıca ilgili sağlık kurumlarıyla ortaklaşa sosyal belediyecilik gereği sürekli eğitim seminerleri ve sağlık taramaları düzenlediklerini anlattı. Bununla birlikte özellikle AK Parti hükümetlerinin Nereden Nereye dedirtecek şekilde Türkiye de olduğu gibi Türkiye dışında da sağlık alanında yaptığı reform niteliğindeki yatırım ve hizmetler vatandaşları son derece memnun ve mutlu ettiğini vurgulayan Başkan Özgökçe, "Hükümetimizin özellikle son yıllarda sağlık alanındaki başarılı çalışmaları ile dünya ülkeleri arasında önemli bir mesafe kat etmiştir. Hükümetimiz, her ferdin temel ihtiyacı olan sağlık hizmetini en güvenilir ve en kaliteli şekilde milletimize ulaştırmayı hedeflemiştir. Halkımızın desteği, sağlık personellerimizin ve doktorlarımızın çalışmaları ile 16 yıllık AK Parti hükümetleri iktidarı dönemi süresince sağlık alanında büyük kazanımlara imza atıldı. Herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması amacı ile toplumuzun sağlık hizmetlerine ulaşması daha da kolaylaştırılmıştır. İnsan odaklı hizmet verilmeye başlanmış, bunun neticesinde sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar getirilmiştir. Ambulans uçak hizmeti bu memlekette hayal iken şimdi Van’dan ne zaman ihtiyaç olsa 112 Hava Ambulansı acil hastaları bir üst kliniğe götürebilmektedir. Sağlık alanına ayrılan bütçeler arttırılmış, aile hekimliği uygulaması geçilmiş ve sağlık hizmetlerinin kalitesi gözle görülür derecede yükseltilmiştir" ifadelerini kullandı.

16 yıl öncesine kadar Van’da metruk binalarda, gerek fiziki açıdan gerekse de personel anlamında yetersiz bir hastanede sağlık hizmeti verildiğini hatırlatan Başkan Özgökçe, AK Parti hükümeti ile birlikte bölgenin en yeni, en donanımlı hastanesi unvanını elinde bulunduran Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nin sadece Vanlılara değil, bütün bölgeye hizmet ettiğini ifade etti. Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılına denk gelen 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan dal hastanelerin bitmesiyle Van’ın sadece bölge için değil, komşu ülkeler için de bir sağlık üssü olacağını vurgulayan Başkan Özgökçe, yeni Türkiye’de parası olmadığı için hastanede rehin alınmalar, ölülere çıkarılan fatura döneminin artık tarihe karıştığını ifade etti.

Bu arada sebebi ve gerekçesi her ne olursa olsun sağlık çalışanlarına ve özellikle Doktor ve Hemşirelere yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarını kınadıklarını da anlatan Başkan Özgökçe, insanların hayatlarını kurtarmak için bu kadar büyük fedakarlıklarla gece gündüz demeden gayret gösteren sağlık çalışanlarına böyle bir davranışın sergilenmesinin kesinlikle yanlış ve asla olmaması ve düşünülmemesi gereken bir olay olduğunu belirtti. Şiddetin asla bir hak arama metodu olmadığının da altını çizen Başkan Özgökçe, artık bu tür çağdışı kaba kuvvete dayalı davranış ve hareketlerin son bulmasını temenni etti. Başkan Özgökçe, "Bu duygu ve düşüncelerle, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, tüm zorluklara rağmen özveri ile çalışmalarını sürdüren hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.