TUŞBA BELEDİYESİ RESMİ WEB SİTESİ

TUŞBA'DA 2. GELENEKSEL MÜNAZARA YARIŞMASI DEVAM EDİYOR

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 2. Geleneksel 'Tuşba’da Fikirler Konuşuyor’ münazara yarışması devam ediyor.
Bugün Ahmed - i Hani Anadolu Lisesinde 6.’sı düzenlenen Yarışma; Piri Resi Teknik Mesleki Anadolu Lisesi ile Canik Çok Programlı Anadolu Lisesi arasında gerçekleşti.
Ahmed - i Hani Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmada Piri Resi Teknik Mesleki Anadolu Lisesi; ‘’bir ülkeye göç edenler göç ettiği ülkenin kültürünü yaşamalı’’, Canik Çok Programlı Anadolu Lisesi ise; “Bir ülkeye göç edenler kendi kültürünü yaşamalı” tezini savundular.
Programa, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Yapılan yarışmanın sonunda Canik Çok Programlı Anadolu Lisesi arasında gerçekleşti 89.11 puan alırken, Piri Resi Teknik Mesleki Anadolu Lisesi ekibi 91.06 puan alarak bir üst tura yükseldi.