SANCAKTEPE - TUŞBA DOSTLUK PARKI’MIZIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Kardeş şehir protokolü çerçevesinde Sancaktepe Belediyesince desteklenen, Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce Tuşba ilçemize kazandırdığımız Sancaktepe - Tuşba Dostluk Parkımızın açılışını coşkulu bir törenle gerçekleştirdik.

Açılış törenimize Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Gülşen Orhan, Van Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu,Tuşba İlçe Kaymakamımız Meral Uçar, Van İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem, Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, Sancaktepe  ve Tuşba Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri,  Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tuşba Belediye Başkanım Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; ’’Özelikle bölgemize bu güzel hizmetleri kazandıran sayın İsmail erdem başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Burada Abdurrahman Gazi Mahallemiz ve bu güzel kadirşinas insanlar, 15 Temmuzda darbecilere en iyi cevabı verdi. Bu aziz halka ne yaparsak azdır.    Ben tekrar bu eserleri kardeş belediyecilik çerçevesi içinde Tuşba’mıza AK kalenin AK Belediyeciliğin en güzel örneklerini gösteren Sancaktepe Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allahın izniyle 2019’da canımızla, malımızla her şeyimizle burada bu memleketimize sahip çıkacağız’’ dedi.

Başkan Özgökçe’nin konuşmalarının ardından bir konuşma gerçekleştiren Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise; ’’ İstanbul Sancaktepe’den Van’a köprü atmıştık. Van Depreminde 4 köy kardeşimizdi 3köyümüze 3 adet köy konağı kazandırmıştık. Ama Tuşba Belediyemizle de yapmış olduğumuz kardeşlik protokolü çerçevesinde bu mahallemize bir çocuk parkı diğer mahallemizde de cadde ve sokakların asfaltını Sancaktepe Belediyesi olarak yaptık. Herşey den önce diyoruz ki tüm hizmetlerimiz ülke halkına armağan olsun. Özellikle çocuk parkımızı da çocuklarımıza emanet ediyoruz. Çünkü çocuklarımız ve gençlerimiz ülkemizin ve hepimizin ortak istikbalidir diyoruz Sancaktepe Belediyesi ile Tuşba Belediyesi arasındaki dostluk kardeşlik bağları inanıyoruz ki kıyamete kadar devam edecek çünkü Allah’ın emri inananlar kardeştir bizler kalubeladan beri kardeşiz ha İstanbul ha Van Edirne’den karsa hep birlikte Türkiye’yiz diyorum. hepinizi saygıyla selamlıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Programın açılışına teşrif eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya bir konuşma gerçekleştirdi.

"80 milyon kardeşiz, biriz, beraberiz"

İfadelerini kullanan Bakan Kaya Sözlerine şöyle devam etti;’’ burada yaptığı konuşmada, 80 milyonun kardeş olduğunun en güzel örneklerinden birinin açılışı için bir araya geldiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"80 milyon kardeşiz, biriz, beraberiz. Kardeşliğimizi kimse bozamaz. Sancaktepe'nin Tuşba'ya kardeşliği çok önemli mesajdır. Gönül köprüleri kuruyoruz, 15 yıldır AK Partili belediyeler doğudan batıya gönül köprüleriyle hizmetlerini de paylaşıyorlar. Belediyelerimizle gurur duyuyoruz. Çocuklar bizim geleceğimizin teminatı. 2023 vizyonuyla çalıştık bugüne kadar. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2053 vizyonumuzu ortaya koyduk. Bunu çocuklarımız ve gençlerimiz için ortaya koyduk. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için gece gündüz demeden çalışacağız. 2019'da Vanlı kardeşlerimin AK belediyecilikle Van'ın tüm ilçelerini hizmetlerle buluşturacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kurdele kesilmesinin ardından ‘Sancaktepe – Tuşba Dostluk Parkı’ protokol tarafından gezilerk çocuklarla toplu fotoğraf çekinildi.