TUŞBA BELEDİYESİ ŞEHİTLERİN İSİMLERİNİ YAŞATIYOR

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere şehit ailelerini ziyaret ederek, bu cennet vatan için şehadet şerbeti için şehitlerimizin isimlerini yaşatacaklarının müjdesini verdi.

Başkanı Özgökçe, göreve geldiği günden bu güne Tuşba’ya Tuşbalılara, Vanlılara birçok eser kazandırdı. Tuşba Belediyesi yaptığı eserlere bu vatan, millet, devlet, din, ve kutsal toplarlarımız için şahadet şerbeti içen şehitlerin isimlerini yaşatıyor.

Şehitlere olan vefa borcunu yerine getirmek ve şehitlerin isimlerini yaşatmak amacıyla, Tuşba Belediyesi Meclis kararıyla, yapılan eserlere aziz şehitlerimizin isimlerinin verileceği bildiren Başkan Özgökçe; sözlerine şöyle devam etti. “Yerel yönetimler olarak bizlere şehit ailelerimizin bir emirleri var mı, bir dilekleri var mı, onlar neler yapabiliriz? Bunları istişare edelim, konuşalım diye sürekli periyodik olarak ziyaret ediyoruz, istişarelerimiz neticesinde şehitlerimizin ismini yaşatma projemizi belediye meclisimizde karara bağladık. Aldığımız kararın ardından şehit ailelerimizi tekrar ziyaret ederek birkaç müjde de verdik. İlk olarak Kalecik TOKİ de yaptığımız parkımıza Şehit Soner İdil Spor Tesisleri ve Parkı olarak belirledik. Allaha şükürler olsun ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız sayın Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Van Valisi sayın Murat Zorluoğlu ile Van Milletvekillerimiz sayın Prof. Dr. Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, kamu kurum yöneticileri ve STK ve oda başkanları ile çok kalabalık Vanlı halkın katılımıyla görkemli bir açılışla halkımızın hizmetine açtık.

Tuşba Belediye Meclisinin aldığı kararı Van’da ve özellikle ilçede yeni yapılan parklara şehit isimlerinin verilmesi takdir topladı. Kendi şehitlerinin isimlerinin ölümsüzleştirildiğini vurgulayan tüm Tuşbalılar bu örnek davranışından dolayı Tuşba Belediye Başkanımız Fevzi Özgökçe’den Allah razı olsun.  Başkanımıza minnettarız, çok ince ve zarif bir insan, Allah Başkanımızdan ebeden razı olsun ve onu başımızdan eksik etmesin.

Şimdi çok yakın zamanda inşallah devlet büyüklerimizin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Parkı’mızın açılış hazırlıklarını yapıyoruz. Ondan sonra sizlerle istişare ederek Şehit kardeşlerinizin isimlerini yapacağımız yerlere vererek Allah'ın izniyle bu Memleketimizde vatanımız için, Bayrağımız için, milletimiz için dininiz için şahadet şerbeti içen kardeşlerimizin ismini Tuşba’nın her köşesinde yaşatacağız.

Başkan Özgökçe şehit yakınlarıyla yaptığı muhabbette “Vatan için Bayrak İçin Millet ve devlet için kahraman olarak şahadet şerbeti içen şehitlerimize minnettarız, Rabbim onlardan razı olsun. Evlatlarımız bu memleket için Şehit oldular ve Allah'ın izniyle inanıyoruz ki bizlere de şefaat edeceklerdir. Cenabı Allah bizleri onların şefaatine nail eylesin. Tabii bugün geldik dedik ki sizleri dinleyelim ne yapabiliriz ortak çalışma olarak neler yapabiliriz? Sizin önereceğiniz, Sizin ihtiyaçlarınız sizin beklentilerinizi söylemlerinizi ne varsa hep birlikte konuşalım diye inşallah, bugün ziyaretinize geldik” ifadelerini kullandı.

Başkan Özgökçe “Belediye meclisimiz ve çalışanlarımız bu kararlarıyla vefalı ve kadirşinas halkımıza bir vefa örneği sergilemişlerdir. Cennet Vatanımız, milletimiz için canlarını feda eden şehitlerimizin isimlerini yaşatarak şehitlerimize ve ailelerine olan saygısını ve vefasını göstermiştir. Oy birliğiyle alınan bu karardan ötürü Meclis üyelerimizi bu örnek davranışlarından ve kararlarından dolayı tekrar tebrik ediyorum. Kararın şehrimiz ve ilçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.