TARİHİ VAN EVLERİ MAHALLEMİZDE İNCELEMELERDE BULUNDUK

Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, (DAKA) Birim Koordinatörü Mehmet Emin Çakay, Mimam Özcan Belen,Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Osman Çaydere ve Veysel Şayli ile birlikte Tarihi Van Evleri Mahlalemizi ziyaret ederek, yapılan çalışmalar yerinde incelediler.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Halil İbrahim Güray;'' burada çok güzel çalışmalar ortaya çıkarmışsınız ilimizin tanıtımı ve turizmine çok katkı sağlayacak bir proje olmuş. bu projenin Ajansımız tarafından desteklenmesi bizleri çok bahtıyar etti. Bu güzel çalışmalar için sizlere çok teşekkür ederiz ifadelerini kullandı. Konuya ilişkin Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise; Tarihi Van Evleri projemizi hayata kazandırdığımız için çok mutluyuz. Bu proje bizim belediye kurulmadan önce yapılmış fakat kim se el atmamıştı Tuşba Belediyesi olarak Yüzüncü Yıl Üniversitemizden Mimar Şahabettin Öztürk hocamızla birlikte aslına uygun bir şekilde ilimize kazandırdık. Gerçekten konum olarak ilimize hakim kültürümüzü bire bir yansıtan muazzam bir eser ortaya çıkardık. Projemizi genişleterek Amfi Tiyatro Taş Kafeterya Satış Büfeleri ve Van evleri parkımızı da dahil ettik inşallah insanlarımız buraya geldiklerinde, iyi ki Tuşba Belediyesi var iyi ki bu güzel projeyi hayata geçirmiş ilimizin tanıtımına turizmine katkı sağlayacak çok güzel bir yer olmuş diyecekler. Açılışına çok az bir zaman kaldı. Artık vatandaşlarımız buraya misafirlerini getirerek bu güzelim kültürümüzü gösterebilecek. Burada çayını içip gün batımını ve güzelim van ilimizi seyredebilecek''dedi.