ŞEHİT SONER İDİL SPOR TESİSİ VE PARKIMIZIN HİZMETE AÇTIK

Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce Kalecik TOKİ Mahallemize kazandırdığımız ‘Şehit Soner İDİL Spor Tesisleri ve Mahalle Parkımızın’ Açılışını gerçekleştirdik.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Van'da Şehit Polis Soner İdil Spor Tesisi ve Parkı'nın açılışını yaptı

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından Kalecik Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Şehit Soner İdil Spor Tesisi ve Parkı'nın açılışına Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Van Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, şehidin ailesi, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu program, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe'nin konuşmasıyla devam etti. Başkan Özgökçe’nin konuşmasının ardından Van Milet vekili Burhan Kayatürk konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Kayatürk;’’ Bugün burada Tuşba Belediyemizin Şehit Soner İdil Spor Tesisi ve Parkımızın açılışı için bulunmaktayız. Öncelikle bu tesislerin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.  Ben burada özet olarak bunu söyleyebilirim ki burada depremden hemen sonra 2011 depreminde 1 yıl içerisinde 15 bin 250 konutu karda kış aylarında  Allah’a hamd olsun bitirdik ve teslim ettik. Bugün 30 bin konutu halkımıza vermenin iftiharı içerisindeyiz. Çünkü o gün depremin olduğu zaman kabinesinin yarısıyla 3 saat sonra ilimizde bulunan o dönemin Başbakanı şimdi ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  ve Bakanları bizi hiç yalnız bırakmadı. Tüm bu hizmetlerin ardından biz Van’ın iki Milletvekili olarak Belediye Başkanlarımız ile birlikte ilimize güzel hizmetler getirmek için tüm Bakanlıklarımızla ve Cumhurbaşkanımızla sürekli istişare içerisindeyiz.  İki Belediye Başkanımızda Fevzi Özgökçe ve Sinan Hakan geldikleri günden bu yana canla başla çalıştılar. Tuşba gerçekten talihsiz ve şansız bir yer Tuşba da çarşı yok, merkez yok sağ olsun Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe çalışmalarıyla Tuşba’yı modern bir kent haline getirdi. Ben şahsen şahidim 2 buçuk senedir gece gündüz demeden ailesine zaman ayırmadan Tuşba için çalışan bir Belediye Başkanı gördüm. Bu güzel eserler Sayın Fevzi Özgökçe’nin çalışmalarının eseridir. Ben buradan hem şahsım adına hem partim adına hem de halkımız adına Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve çalışanlarına çok teşekkür ederim. Buradan bu tesislere ismini verdiğimiz Şehidimiz Soner İdil kardeşimizi de rahmetle anıyor ailesine sabır diliyorum.  Bizler Ak Belediyeciliğin örneği olarak bu gibi tesislerle Şanlı Şehitlerimizin isimlerini vererek sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz’’ifadelerini kullandı.

Ardından kürsüye çıkan Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Farklı düşüncelerde olabilirsiniz, partiniz farklı olabilir ama bu bayrak hepimizin, bu bayrak Türkiye'de yaşayan herkesin. Onun için birbirimize sahip çıkalım Şehidimizin babası aramızda. O şehit sizin değil, hepimizin, Türkiye'nin, bütün Müslümanların şehidi. Sevgili gençler, amcanızı iyi dinleyin. Şehitlerimiz boşuna olmuyor. Bu ülkenin kalkınmasını, büyümesini, ilerlemesini, bölgede söz sahibi olmasını, İslam aleminde lider olmasını istemeyen ülkeler ve onların piyonları var. Onun için gençler özellikle sizlerin çok uyanık olmanız lazım. Bizim birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Burada ne kadar güzel insanlar var. Onun için bir amcanız olarak özellikle şunu sizlerden istirham ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde olun. Farklı düşüncelerde olabilirsiniz, partiniz farklı olabilir ama bu bayrak hepimizin, bu bayrak Türkiye'de yaşayan herkesin. Onun için birbirimize sahip çıkalım. Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, Laz'ı, Çerkez'i hepimiz kardeşiz, biriz. Onun için oyuna gelmeyelim. Birlik beraberlik içinde olmak zorundayız. Allah'ın izniyle biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz takdirde Allah'tan başka kimsenin gücü bize yetmeyecektir" dedi.
Deprem zamanında da Van'a geldiğini ifade eden Fakıbaba, "O zaman çok üzülmüştüm. İlk yardıma koşanlardan biri bendim. Şanlıurfa olarak geldik. Her taraf harap haldeydi, ama Allah'a şükürler olsun. Beşir Atalay buradan ayrılmazdı. Her zaman şunu söylüyorum, Tayyip Bey bize 'Hafta sonları kesinlikle Ankara'da oturmayacaksınız. Hizmetkarı olduğunuz halkın ayağına gideceksiniz, onların yanında olacaksınız, onların derdini dinleyeceksiniz' diye emri ondan alıyoruz. O emri yerine getirdiğimiz zaman da dünyanın en mutlu insanı oluyoruz. Korkmayın bizler varız, lider, adam gibi adam Cumhurbaşkanı var. Her zaman yanınızda olacak, destek verecek" ifadelerini kullandı.

"Bizler bu birliğimizi devam ettirdiğimiz müddetçe başkanlarımız çalışacak" diyen Fakıbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir Başkan Vekilimiz yaptıklarını anlattığında neler yapmamışlar ki kısa zamanda. Allah bin kere razı olsun. En kısa zamanda, bir yıl gibi kısa sürede 600 kilometre sıcak asfalt yapılmış, bu bir hizmettir. Buna damgasını vuran AK Parti hükümetleridir. Allah bin kere razı olsun. Desteğiniz böyle devam ettiği sürece biz ayrım yapmadan hep emrinizde olacağız. Sizin mutluluğunuz, daha zengin olmanız, çocuklarınızı daha iyi okullarda okutabilmeniz için hep yanınızda olacağız."

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Özgökçe tarafından Bakan Fakıbaba'ya kilim hediye edildi. Ardından Bakan Fakıbaba ve beraberindekiler spor tesisi ve parkın açılışını yaparak, incelemelerde bulundu. Bakan Fakıbaba, açılışın ardından basına kapalı olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde sektör temsilcileri ve kurum personelleriyle bir araya geldi.