TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN TOPLU SERTİFİKA TÖRENİ

Tuşba’nın 10 mahallesinde açılan mesleki eğitim kurslarında eğitim gören 600 kursiyere sertifika verildi.

Tuşba İlçe Belediyesi, Van İŞKUR İl Müdürlüğü, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba İlçe Müftülüğü ve Tuşba İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından 10 mahallede mesleki eğitim kursu açıldı.

30 farklı alanda başlatılan mesleki eğitim kursuna katılan 600 kursiyere Merkez İmam Hatip Lisesinin konferans salonunda düzenlenen programla sertifika verildi.

Düzenlenen Programa Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak, Van İŞKUR il Müdürü M. Salih Serçe, MTA Bölge Müdürü Çetin Kartal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Tuşba İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Tuşba Halk Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, Tuşba Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Aydın ve İpekyolu ve Tuşba  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Fırat katıldı.

Programın açılış konuşmasında katılımcılara hitap eden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Halkımıza yönelik mesleki eğitim kurslarımızın artarak devam edeceğini söyledi.

Başkan Özgökçe, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğini gerçekleştirdiklerini  söyledi. Yani vatandaşlarımızın muhakkak her alanda yapabilecekleri işleri var ve biz de bu işlere göre o kardeşlerimizi İnşallah istihdam edeceğiz. Bunun için şu anda cazibe merkezleri çerçevesinde 23 İl içerisinde Van en ciddi projeleri sundu. Yakın zamanda o projelerin de hayat bulmasıyla biz meslek edindirme kurslarımızla sizlere iş kapıları açmak için sertifika töreni gerçekleştirdik." dedi.

Kurslara katılanları tebrik eden Özgökçe, "Allah'ın izniyle bu dönemde bütün kardeşlerimiz okuryazar olacak. Tuşba'da annelerimizi Anne Üniversitesinden mezun ettik. Halk Eğitim, İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl ve İlçe Müftülüğümüz ile birlikte kurslarımız artarak devam edecektir. Bir taraftan mezuniyet taçlarını giymiş, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmiş çocuklarımız, bir taraftan da sportif alanda hayat standartlarını artırmak ve onları daha güzel anlamda bu güzel günlerini huzurlu ve mutlu geçirmeleri adına bu projeleri gerçekleştirdik. Ben burada kurslarımıza katılan engelli kardeşlerimizi, hocalarımızı ve ailelerimizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Programda kursiyerlerin sertifikaları dağıtılarak işaret dili kursiyerlerimizin ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısını işaret dili ile seslendirmelerinin ardından program son buldu.

Programın ardından Merkez İmam Hatip Lisesinde kursiyerlerimizin yaptıkları el iş, dikiş nakış ve el sanatları ziyaret edilerek kursiyerler tebrik edildi.