TUŞBA BELEDİYESİ 3. GELENEKSEL SÜNNET ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tuşba Belediyesi kuruluşunun 3. yılında “Başkanım Kirvem Olsun” 3. toplu sünnet şöleninde toplamda 3 bin çocuğun sünnetini hastahane ortamında gerçekleştirdi.

Van Denizinin kıyısında İskele Mahallesi Yaşar Kemal Parkında gerçekleştirilen Tuşba Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği sünnet şölenine Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlandı ve Mevlidi Şerif ile devam etti. Tuşba Belediyesi’nin bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdiği Sünnet Şöleni’nde erkekliğe ilk adım atmaya hazırlanan yaklaşık 1000 çocuk gönüllerince eğlendi.

Düzenlenen etkinliğe Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Naif Şabu, Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sünnet Şöleninde Çocuklara Sünnet kıyafetleri giydirildi ve aileleriyle birlikte şölene katılan çocuklar için sahneler kuruldu. Çocuklar çeşitli oyun ve aktivitelerle eğlenceli dakikalar geçirdi. Özel şovlar ve gösterilerle erkekliğe adım atmaya hazırlanan 1000 çocuk gönüllerince eğlenceli saatler geçirdi.

Sünnet şölenine katılan çocuklar Tuşba Belediyesi Ney Dinletisi, Palyaço gösterileri, Semazen gösterileri, Halaylar ve Vanlı Ses Sanatçımız Ali Gündüz’ün güzel türküleri ile unutamayacak bir gün yaşadılar. Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe çocukların ve ailelerin büyük ilgisi ve sevgisi ile karşılandı.

Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, sünnet olan çocuklara dondurma, Mevlit şekeri, lokum ikram ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Sünnet olan çocukların aileleri ile uzun uzun sohbet ederek sevinçlerine ortak olan Başkan Özgökçe programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Geleceğin teminatı çocuklarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Özgökçe, “Sosyal Belediyecilik anlayışımızla her yıl sünnet şölenimizi gerçekleştiriyoruz. 3 yıl önce bu geleneği başlatan Tuşba Belediyemiz Allah’a hamdolsun 3 yıldır bu etkinliği gerçekleştiriyor. Bu güzel ve bir o kadarda anlamlı etkinlikleri gece gündüz demeden çalışarak halkımızla buluşturan başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze ve tüm Tuşba Belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu hayırlı ve güzel vazifeyi halkımıza kazandırmanın mutluluğu içerisindeyiz. Burada çocuklarımız gönüllerince eğleniyor ve bu coşkulu Şölenin ardından erkekliğe ilk adımlarını atma yolunda sünneti seniyeye uygun olarak sünnet oldular. Hastahane ortamında doktorlarımız tarafında gerçekleştirilen sünnet işlemlerinde en ufak bir problem dahi yaşanmadı. Hamd olsun çocuklarımızın hepsi şu an aileleri ile birlikte buradalar. Bakın her yıl olduğu gibi bu yılda hiç ara vermeden sünnet şölenimizi devam ettirdik. Çocuklarımızı Van’ın en iyi hastanelerinde sağlıklı bir ortamda sünnet ettiriyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza kirvelikte yapıyoruz. Bu yıl 1000 çocuğumuzu sünneti bitti. Kurulduğumuz günden bugüne kadar toplamda 3000’i aşkın çocuğumuzu sünnet ettirdik. Ve bu sünnet şölenlerimize hiç durmadan devam edeceğiz inşallah” dedi.

Başkan Özgökçe’nin konuşmalarının ardından programa katılan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda İse: “Bakın bu güzel etkinliği ilimizde gerçekleştiren tek belediye Tuşba Belediyemiz yani AK Parti Belediyesi. Bakın burada AK Belediyeciliğin farkını en iyi şekilde ortaya koyuyoruz. Tuşba Belediyemiz yaptığı hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmetlerini her alanda seferber etmektedir. Gerçekten belediyecilik farkı insana dokunmakla ortaya çıkar. Her belediye yol, park yapıp temizlik yapmak zorunda ama her belediye sosyal ve kültürel faaliyetlerini bu kadar etkili ve güzel hayırlı işlerde kullanamaz. Ben sizlerin huzurunda başta Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve tüm belediye çalışanlarına bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Başkan Özgökçe, daha sonra çocuklarla birlikte uçurtmalar uçurdu, onlara çeşitli hediyeler takdim etti. Sünnet şöleninde aileler ve çocuklar müzik ve çeşitli etkinliklerle gün boyu devam etti.