TUŞBA BELEDİYESİ YAZ SPOR KURSLARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tuşba Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün projelendirdiği Yaz Spor kursları halkın hizmetine açıldı.

Düzenlenen açılış programına Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe,  Tuşba İlçe Kaymakamı Meral Uçar, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, eğitmenler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

İlk olarak futbol ve masa tenisi branş kurslarının açılışı yapılırken toplamda 15 adet yaz kursu halkın hizmetine açılacak. Yaz spor kurslarımızdan futbol ve masa tenisi kursuna katılacak olan öğrencilerin yaş grubu 7-14 arası olması, branşlardaki kursiyerlerin Tuşba’da ikamet etmesi veya Tuşba’da okuyor olmaları gerekmektedir.

Tuşba Belediyesi Kalecik Mahallesi Çok Amaçlı Spor sahalarında gerçekleştirilen açılışta konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; ‘’Öncelikle buradaki eğitim kurslarımızın tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Her zaman dediğimiz gibi belediyecilik sadece yol, park yapmaktan ibaret değil; sosyal belediyecilik kapsamında her alanda daima vatandaşlarının yanında olmalı. Allah şükürler olsun belediye başkanlığına seçildiğimiz günden bu güne ilimize ve bölgemize sosyal belediyecilik anlamında çok şey kazandırdık ve yaptıklarımızla bölgemizde farkındalık oluşturmayı başardık. Bu konuda duyarlıklarından dolayı Tuşba İlçe Kaymakamımıza ve Halk Eğitim Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu işlerin temelini oluşturan ve büyük gayret göstererek tüm personeli ile gece gündüz sahada olan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze de teşekkür ederim. Tabi bizim bu çalışmalarımızın asıl amacı ve en önemli yanı sürekli gençlerimizi gözümüzün önünde bulundurmak, gençlerimizin sokak alışkanlıklarının önüne geçerek kötü arkadaş ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Bu çalışmalarımızı yaparken kursiyerlerimizi sıkmadan spor ve kültürel alanlarda yeteneklerini gün yüzüne çıkararak yetenekli oldukları alanlarda gelişimlerine katkı sağlamak. Bugün Kalecik TOKİ Mahallemize kazandırdığımız bu güzel spor tesisimizde futbol ve masa tenisi kurslarımızın açılışını gerçekleştirdik. İnşallah! Bundan sonra ki günlerde tüm kurslarımızın açılışını gerçekleştireceğiz’’ dedi. Aynı zaman da çocuklar bizim geleceğimizdir, onlar için ne yapsak azdır,  onların bir sevincine ve vatana bağlılığına, vatanın birer sağlam bireyleri olabilmeleri için bu imkânları sağladık’’ şeklinde konuştu.