TUŞBA DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN 249 BİN YASİN ORGANİZASYONU

TUŞBA’DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN "249 BİN YASİN" ORGANİZASYONU

Tuşba Belediyesi, 15 Temmuz şehitleri için ‘Bir Yasin de Siz Okuyun’ organizasyonu başlatıyor.

15 Temmuz’un yıl dönümünün yaklaşmasıyla Tuşba Belediyesi, Şehitlerimizi Anmak ve Onların Ruhuna Yasin-i Şerif ve Hatimlerin okutulması  amacıyla 15 Temmuz tarihine yetiştirilmek üzere 249 bin Yasin-i Şerif okutmayı hedefliyor.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 15 Temmuz Şehitler’ini hatırlamak ve zihinlerde her daim yer edindirmek ve Rızayı İlahi dairesinde 15 Temmuz   Şehitleri için düzenlenen, Yasin-i Şerif okuma organizasyonunda 249 bin Yasin-i Şerif ve ayrıca Hatim çıkarmak içinde alınacak Kuranı Kerim cüzleriyle tüm Van geneli bu güne kadar eşi ve benzeri yapılmamış bir faaliyeti ilk kez başlatıyor. 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü Öğle Namazına müteakip Van Hazreti Ömer Camiinde okunacak Mevlidi Şerif’in ardından Hatimi Şerifler ve Yasin-i Şerifler şehitlerimin ruhlarına hediye edilerek, külli bir hatim duası yapılacaktır.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü özellikle 249 bin Yasin-i Şerif organizasyonuna çok yüksek katılım sağlamak için öncelikle tüm merkezi mahallelerde ilkkez 15 Temmuz öncesi kurulan ve 15 Temmuz gecesinde tüm Vanlıların Beşyol Meydanına davet eden ve Tuşba Belediyesi’nin çok aktif kullandığı Anons sistemiyle yerelde duyurusu yapıldı. Gerek yerel basın ve gerekse de sosyal medya ile ulusal basın yoluyla da tüm dünyayı davet ediyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; “Öncelikle 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmamak, unutturmamak onları herdaim saygıyla ve minnetle anmak, onların bu cennet vatan için seve seve içtikleri bu şehadet şerbeti ile biz burada kalanlara şahitlik yapmaları için böyle bir organizasyon tertiplendi. İlk duyulduğu andan itibaren adeta görevlendirilen personelin deyimiyle binlerce vatansever adeta seferber oldu. 249 şehidimiz için 249 bin Yasin-i Şerif ve Hatmi Şerifler okuyarak aziz Şehitlerimizin o pak ruhlarına hediye edeceğiz inşallah. 15 Temmuz 2016 da aslında şer güçlerin, Çanakkale Zaferi'nden sonra bu aziz millete dayattıkları ikinci işgal girişimidir. 15 Temmuz'un İslam'ın en son kalesi olan Türkiye'nin çökertilme girişimiydi. Şimdi o karanlık günlerin görüntülerine bakarken, aslında Amerika, İsrail, Almanya, Hollanda ve ingiltere’nin bu ülkedeki hainler ile birlikte bir planı olduğu aşikârdır. Şimdi yollara düşen gafiller  Türkiye'de 15 Temmuz'u unuturmak istiyorlar. Bunlar gelip geçti dedirtmek istiyorlar. O gece bu millete kurşun sıktılar. Vatan evlatlarımızı şehit ettiler. Biz 15 Temmuz gecesini, ihanet şebekelerini, vatan hainlerini Yüzbin yılda geçse unuturmayacağız. Bu Millete kurşun sıkanlar ve sıktıranlar hem bu dünyada hemde Ahirette iflah olmazlar. Bu hainler ve avaneleri güçlü bir Türkiye istemiyorlar, kendi uçağını, savaş gemilerini, arabasını, silahını, fabrikasını kısacası büyüyen, kalkınan, üreten bir Türkiye istemiyorlar. Bunlar aslında haçlı zihniyetinin dünyada rol model olan Müslümanların güçlü lideri Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkasındaki sadakatli 80 milyon insanın huzur, güven, barış ve kardeşlik  içinde Türkiye’de yaşamalarını istemiyorlar.Bundan sonra her yıl düzenli olarak 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde, 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz ve tüm şehitler ve gaziler için çeşitli anma etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Burada tüm vatandaşlarımızı, hayırseverlerin bu anlamlı Güç Birliğine  davet ediyoruz.

Yasin-i Şerif okumak isteyen vatandaşlarımız:  "www.tusba.bel.tr" web sitesinden tusbabeltr /facebook /twitter /instigram, sayfalarından ve ya 0 432 214 0091/ 92-93 numaralı telefon numaralarından ya da 444 60 11 çağırı merkezinden bilgi alarak kaç Yasin-i Şerif okuyacakları hakkında bilgi vermeleri yeterli olacaktır. Hazırlamış olduğumuz programlar ile Van'da 15 Temmuz yıldönümünde 15 Temmuz 2017‘de bu hain darbe girişimine karşı şehadet şerbeti içen şehitlerimiz için üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yerine getireceğiz. Halen dahi iç ve dış şer mihrakların adeta Suriye'ye dönüştürmek istedikleri, bölmek, parçalamak istedikleri bu huzur, barış ve kardeşlik memleketini asla hiçbir iç ve dış düşmanların  bölemeyeceğini, bu şehit kanıyla sulanmış aziz vatanın bir karış toprağını dahi düşmana verilmeyeceğini gösteren vefalı ve Kadirşinas tüm vatandaşlarımızdan Cenabı Allah ebeden razı olsun” İfadelerini kullandı.