MUHTARLARDAN TUŞBA BELEDİYESİNE TEŞEKKÜRLER DEVAM EDYOR

Tuşba Mahalle muhtarlarından, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye yaptığı hizmetlerinden ötürü teşekkürler devam ediyor.
Tuşba Belediyesinin 2017 yılında tüm mahallelerde planlı yürüttüğü hummalı tüm çalışmaları mahalle muhtarlarının takdirlerini toplamaya devam ediyor.
Tuşba Belediyesi kurulmadan önce Mahallelerine hizmetlerin çoğu zaman ulaşmadığını veya çok sınırlı ulaştığını hatta çok zaruri işlerin yapılması için dahi  yıllarca, aylarca beklediklerini belirten Satıbey Mahalle Muhtarı Ferzende Erginyürek sözlerine şöyle devam etti: “Burada sizlerin huzurunda öncelikle Tuşba Belediye Başkanıma bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim. Tuşba Belediyesi kurulmadan önce mahallemize bir hizmeti getirmek için yüz kez gidip eli boş dönüyorduk ve yıllarca, aylarca çok basit bir iş için dahi hizmet bekliyorduk. Dilekçelerimize cevap alamıyorduk. Araya il encümenleri koyuyorduk ama nafile yinede zaruri bir hizmetimizi yaptırabilmek için 4-5 ay bekliyorduk. Şimdi Allah razı olsun, Tuşba Belediye Başkanımız ve çalışanları dilekçelerimize 5-10 gün içerisinde mutlaka cevap veriyorlar, acil işlerimizde 1 telefonla tabiri caiz ise koşarak geliyorlar. Gördüğünüz gibi şuan mahallemizde yol çalışmaları yapılıyor. Atık sular, yapılan korige boru çalışmaları ile yer altına alınıyor. Şimdi mahallemizde tüm altyapı ve yol çalışmaları tamamlandı.
Mahallemizde sadece bir eksiğimiz kaldı o da asfalt çalışması.  Bizler Belediye Başkanımıza inanıyoruz en kısa zamanda mahalle içi yollarımız ya kilit parke taş uygulamaları veya asfaltlanacak ve eksiğimiz de giderilecektir. Örneğin  Mahallemizde İslamın şiarı olan bir camimiz yoktu. Tuşba Belediye Başkanımız ile görüşür görüşmez hemen bir camii derneği kurup bir camii projesiyle sizi bekliyorum dedi ve sürekli sorarak vd bizzat takip ederek bugün bu camimizin yapılmasında çok büyük emekleri ve destekleri oldu. Camimiz bitti şimdi ibadetlerimizde hem başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye hemde belediye çalışanlarına dua ediyoruz. Ayrıca bölgemizde en çok ihtiyaç duyulan ve zaruri olan Taziye evimiz de yoktu, onun için de başkanımız ile görüştüğümüzde hemen taziye evini de yaptılar ve içinde masa sandalyesine kadar herşeyi tamamladılar.
Mahallerimize halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Bizzat Başkanımız kendisi köy ve mahalle ayırımı yapmaksızın ihtiyacına göre, tarım yapılan uygun sulanabilir arazisi olan köylere sulama kanalı ve hayvancılık yapılan yerlerede hayvanları sulamak için su svatları yaptırılması için maddi destek veren ve proje kapsamında her mahalleye ulaşmaktadır. Tarımsal sulamalarımızı yapabilmemiz için sulama kanalları yapıldı. Köyümüzün içinden geçen pis suların uzaklaştırılması için yer altından borular döşeyerek bizi pis kokulardan ve çirkin görüntülerden kurtardılar.
Tuşba Belediyesi Sayesinde Mahallemiz Gül Kokuyor.
Eskiden bizim mahallemizin içinden kokudan geçilmiyordu. Herkesin kapısının önü çöp yığınlarıyla, adeta çöplük ve kulikler dolmuştu. Şimdi Tuşba Belediyemizin bıraktığı galvanizli çöp konteynerleri sayesinde kimsenin kapısının önünde çöp yok. Herkesin bahçesinin girişinde çöp konteyneri var. Mahallemizde çöplerde belediye ekiplerince zamanında ve programlı alınıyor. Allah’a şükürler olsun şimdi Mahallemizde kötü koku ve istenmeyen görüntüler falan olmuyor. Tabiri caiz ise mahallemiz gül kokuyor. Özellikle Başkanımızdan, müdürlerden, zabıtasından ve belediye personelinden biz Tuşbalılar olarak memnunuz.
İlgi Alaka Çok İyi
Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye ve Tuşba Belediyemiz çalışanlarına çok kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz.  Sorun ve sıkıntılarımızı sürekli kendilerine iletebiliyoruz. Ben buradan tekrar başta Tuşba Belediye Başkanımız Sayın Fevzi Özgökçe’ye ve tüm belediye çalışanlarına şükranlarımı sunarım.” dedi.