TUŞBA DA GELENEKSEL RAMAZAN EĞLENCELERİ DEVAM EDİYOR

Van’da 3 yıldır Tuşba Belediyesi, Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan' iftar programları ile Geleneksel ve unutulmaz Ramazanları  yaşatmaya devam ediliyor.

Tuşba Belediyesi’nin Van’da ilkkez 2015 Ramazanı ile başlayıp bu yıl 3. sünü tertiplediği ‘Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ iftar etkinlikleri kapsamında Ramazanın ruhuna uygun olarak binlerce Vanlının çok yoğun ilgisine mazhar olmaktadır. Geleneksel hale getirilen Ramazan programları daima ibadet boyutu ön plana çıktığı ve iftar ile teravih namazı arasında çocuklara yönelik eğlenceleri asla mahalle sakinlerini ve camilerde ibadet edenleri rahatsız etmeden on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi atmosferini ve coşkusu vatandaşlarına doya doya yaşatıyor.

Mahallelerde kurulan Kardeşlik sofrasında açılan iftarların ardından ‘Nerede o eski Ramazanlar’ diyenlerin nostalji özlemini giderecek etkinliklere imza atan Tuşba Belediyesi, eski dönemlerde kalan, unutulmaya yüz tutmuş Ramazan Ayı eğlencelerini Tuşbalılarla buluşturuyor.

Mahallelerde Kurulan İftar alanlarında Meddah, Hacivat-Karagöz, Nasreddin Hoca, Kukla gösterileri, Perde oyunları, Orta oyunlar, Palyaço, Semazen gösterileri ve ney dinletisi ile vatandaşlarla buluşuyor.

Ramazan’ın ruhunu yaşamak isteyenlere, keyifli dakikalar yaşatan programlarda yapılan etkinlikler özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Çocuklara ve teravih öncesi iftar verilen yerlerde ramazan şerbeti ve çeşitli ikramlarda bulunulan program gecenin geç saatlerine kadar devam ediyor. Yapılan etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal Müdürü M. Nuri Bekiroğlu; “Öncelikle ilçemizde Ramazan coşkusunu tam anlamıyla yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. Bunun için geleneksel ramazan programlarımız tüm mahallelerimizde sergiliyoruz. 2017 Ramazanında da  iftar çadırlarımızın sayısını artırarak bir günde en az 3 mahallede iftar sofraları kurarak hemen hemen tüm Tuşbalılara sokaklarına gidilerek ulaşmayı hedefledik. Abdurrahmangazi Altıntepe Mahallesi ve İstasyon Mahallelerimizin orta yerinde bulunan sabit iftar çadırımızın yanı sıra, ‘Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan’ programlarımız kapsamında tüm mahallelerimizde düzenlemiş olduğumuz kardeşlik sofralarımız, sokak iftarlarımız halkımız tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Düzenlediğimiz bu mahalle iftarlarında vatandaşlarımıza iftarın yanı sıra geleneksel Ramazanları da anımsatmak o nostaljiyi yaşatmak içi elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle çocuklarımızın yoğun ilgisini toplayan programlarımızda, Nasreddin Hoca, Hacivat-Karagöz, Kukla, Perde oyunları, Meddah, Semazen, Palyaço ve Ney dinletisi gibi güzel Ramazan ve gelenek ve göreneklere uygun maneviyatı yaşatan etkinliklerimiz devam ediyor. İnşallah her yıl her Ramazanda kardeşlik soframız bu tür etkinlikleri arttırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.