MAHALLE MUHTARLARI TUŞBA BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Tuşba Belediyesi’nin sürdürdüğü hummalı çalışmalar mahalle muhtarları tarafından takdir ediliyor.

2014 yılında kurulan Tuşba Belediyesi’nin kurulduğu günden bugüne kadar yaptıkları hizmetler ve özellikle 2017 iş sezonunda Mahallelerine yapılan hizmetlerden dolayı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve Belediye çalışanlarına mahalleliler adına tüm muhtarlardan teşekkür ve takdirler yağıyor.

Çok kıt imkanlara rağmen 2017 iş sezonunda mahallelere büyük yatırımlar götüren Tuşba Belediyesi, mahalle sakinleri ve mahalle muhtarlarından takdir topluyor. Tuşba Belediyesi’nin hizmetlerinden oldukça memnun olduklarını dile getiren muhtarlar, bu çalışmaların 2017-2018 çalışma sezonlarında da aynı şekilde artarak devam etmesini temenni ettiler. Tuşba Belediyesi personellerinin her türlü çağrılara kısa sürede geri dönüş yaparak sorunların ortadan kaldırıldığının memnuniyetini dile getiren İstasyon Mahalle Muhtarı Mehmet Kolyiğit: “Tuşba Belediyesi’nin mahallemizde yaptığı hizmetlerinden çok memnunuz. Mahallemizde 30 sokağın sıcak asfaltlama çalışmaları yapıldı. Mahallemizde asfalta ihtiyaç duyduğumuz sokakların hemen hemen tümünün asfaltlama işlemi tamamlandı. Doğal gaz ve diğer altyapı çalışması olan yollarımızın da yama işlemleri tamamlandı. Asfaltlama çalışması gereken diğer 3- 4 sokağımız için Sayın Başkanımızla görüştüm. Başkanımız; konuyla ilgili açıklamasında, çalışmanın 2017 iş programı içerisine alındığını ve 2017 yılı içerisinde Tuşba’da ifrazları yapılmış, Belediyemize terk edilen hiçbir asfaltsız yol kalmayacağını ifade etti. Tabi bu hizmetlerin mahallemizde yapılabilmesi için mahalle sakinlerinin İmar Müdürlüğü’ne gidip ifraz çalışmalarını yaparak yolların terkininin yapılması gerektiğini de vurguladı. Duyarlı mahallelilerimizin gidip yollarının terkininde bulunurlarsa İstasyon Mahallemizde asfaltsız yol kalmayacaktır. Tabi sadece asfalt çalışmaları değil, Tuşba Belediyemiz İstasyon Mahallemizde daha önce çöplük-mezbelelik olan bir alana cennetten bir köşe gibi yem yeşil ve huzur dolu Selahaddin-i Eyyubi Parkını kazandırdı. Polatoğlu ortaokulu ve Tuşba Anaokulu çevresi her yağmur yağışında adeta bir göl olan yerde şu anda çok güzel bir park yapıldı. Parkın ve okulların çevresinde de ayrıca drenaj yapılarak bu alanda yıllardır su birikintisi ile adeta bezmiş olan halkımızı bu sıkıntıdan kurtaran başkanımız Fevzi Hoca’dan çok memnundur. Her zaman bizim yanımızda olan başkanımız adeta mahallelinin gönlünde taht kurmuştur. Allah ondan ve ekibinden razı olsun. Biz İstasyon Mahalleliler bu parkı göz bebeğimiz gibi korumalıyız. Hali hazırda Temizlik İşleri Müdürlüğü her gün mahallemizde gerek çöp toplama gerekse yolların yıkanması ve çevre temizliği gibi faaliyetleri düzenli olarak günü birlik yürütmektedir. Temizlik adına en ufak bir sıkıntı yaşamayan mahallelilerimiz zorda olsa poşetleme sitemine alıştı. Çünkü burada kışın sobalar yakıldığında halkın büyük bir kesimi küller için çöp konteyner talepleri vardı. Zamanla her ortamda başkan poşetleme sisteminin faydalarını anlatınca tüm mahalleliler her gün düzenli çöplerinin kaldırılmasında çok memnundurlar. Eğer konteyner olsaydı 2-3 günde bir çöplerimiz alınacaktı ve dolaysıyla ister istemez çöp yerleri kokacak ve mahallemiz çok sıkıntı yaşayacaktı. Ayrıca Belediyemizin Sosyal ve Kültürel aktivitelere de öncü olduğunu belirtmek isterim. Bu konuda bizim mahallemizde yapılan her türlü hizmet için başkanımıza tekrar tekrar teşekkür ederim. İstasyon Mahallesi, Tuşba Belediyesi ile ilk defa kültürel ve sosyal belediyecilikle tanıştı. Bakın bu mübarek Ramazan ayında Tuşba Belediyemiz,  Şehr-i Tuşba’da Şehr-i Ramazan programıyla mahallemize sokak iftarları getirdiler. Yaklaşık 4.500 İstasyon Mahallesi sakiniyle bir araya gelerek orucumuzu aynı sofrada açtık, yıllardır bir araya gelemeyen mahalleliyi bir araya getirmeyi başardı. Başkanımız, meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızla azalarımız da vatandaşlarımızla birlikte çok güzel iftarlar gerçekleştirdik. Mahallelerimize kadar getirilen bu hizmetler gerçekten bizleri çok memnun etmektedir. Çünkü bir yerde olduğu zaman sadece arabası olanlar gidebiliyor, buda arabası olana zaten sofrasında mutlaka bir şey bulacak demektir. Ancak başkanımızın her mahallede yaptığı bu sokak iftarlarıyla toplumun tüm kesimlerine ulaşırken asıl hak eden ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmış olmaktadır. Velhasıl başkanımız işini çok iyi biliyor, toplumun her kesimine dokunarak her iftarda ailesi ile birlikte masa masa gezerek her kesle görüşmekte ve onların dertlerini de yerinde dinlemektedir. Mahallemizde iftar sonrası hep birlikte teravih namzalarınıda kılarak ayrılan başkan Özgökçe’den biz razıyız Allah da razı olsun. Tuşba Belediyesinde, gerek Belediye Başkanımızı, Başkan Yardımcılarımızı, gerekse Müdürlerimizi ve ‘Çağrı Merkezi’ni ne zaman ararsak arayalım, her zaman geri dönüşümleri oluyor. Bu konuda hiçbir zaman sıkıntı çekmedik. Bir telefon açtığımızda hemen koşup geliyorlar ve ihtiyaçlarımıza çözüm buluyorlar. Bu durum için Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’ye Belediye Başkan Yardımcılarına, Müdür ve çalışanlarına özellikle teşekkür ediyorum. Mahallemizde yapılan hizmetler ortadadır, Tuşba Belediyesi İstasyon Mahallemizi gerçekten hizmetle tanıştırdı” dedi.