BAŞKAN ÖZGÖKÇE NİN DÜNYA YETİMLER GÜNÜ MESAJI

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ‘Dünya Yetim Günü’ nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Her yıl dünyada binlerce çocuğun savaş, açlık, doğal afetler, yoksulluk, kazalar gibi sebeplerle yetim kaldığını belirten Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, mesajında şunları kaydetti; “Bugün UNICEF rakamlarına göre dünyaya bakıldığında yaşadığımız dünyadaki yetim çocuk sayısı 400 milyon olduğu tahmin edilmektedir. Biz hak din ve en son din İslamın yetim peygamberi Hz. Muhammed (SAV)'in ümmetiyiz. Bizim inancımızda yetimin ayrı ve çok önemli bir yeri vardır. Kur-an’ı Kerim’in çok sayıda ayetinde de belirtildiği üzere yetim ve öksüzlere bakmak, onların anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek toplum olarak en hassas olduğumuz değerlerden biri olmalıdır” dedi.

Devletimiz sonra yıllarda bu konuda oldukça özenli davranmakta ve yetimlere dünyada eşi benzeri görülmemiş bir sekilde kol kanat gerdiğini ifade eden Başkan Özgökçe, mümin ve Müslümanların yetim bir peygamberin ümmeti olduğunu unutmadan her gün yetimlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Bu yıl ki temanın da; ‘Bir Çocuk Bir Yetim Olarak Hz. Peygamber’ olduğunun altını çizen Başkan Özgökçe; “Bu anlayışla çocuklarımızın korunması ve güvenli bir ortamda yetişmesi için çocuk kurumları açılmış, bu kurumlar vasıtasıyla bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklarımız devletimizin kanatları altına alınmıştır. Bu yavrularımızın daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri, özellikle de sevgi, şefkat ve merhametten mahrum kalmamaları için hepimize görevler düşmektedir. İmkanı olan aileler koruyucu aile olması, imkanı olmayanların ise çocukların kaldıkları yurtları ziyaret ederek, bu çocuklarla ilgilenmeleri hepimizin insani görevidir. Tuşba Belediyesi olarak, bizler, medeniyet değerlerimizin ışığında sosyal belediyeciliği önemsiyoruz. İnsanlarımız için eğitim merkezimizde sürekli sosyal belediyecilik anlamında Yetimlerimiz ile ilgili faaliyetleri düzenli olarak sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

Ramazan ayının 15’nci gününün ‘Dünya Yetimler Günü’ olarak kutlandığını ve Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi ile birlikte 10 Haziran Cumartesi günü yetim çocuklar için bir iftar yemeğinin organizasyonunu düzenlediğini söyleyen Başkan Özgökçe, “Bu çocukları sahiplenmek ve onların geleceğini aydınlatmak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Nisa suresinde Cenab-ı Allah; “Yetimlere mallarını verin. Temizi pis olanla (helâli haramla) değişmeyin. Onların mallarını kendi mallarınıza katıp yemeyin. Çünkü bu, büyük bir günahtır” buyurmaktadır.  Hadisi Şeriflerde Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV); "Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben, cennette şöyle -işaret parmağıyla orta parmağını göstererek- yan yana bulunacağız” buyurmaktadır. "Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır". "Bir kimse, Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir suç işlemediği takdirde, Allah Teala onu mutlaka cennete koyar". buyurmaktadır. Bizde bu şuur ile Tuşba’da ve Van’da Allah (cc)’ın izniyle  sahipsiz yetim bırakmayacağız. Biz yetimlere sahip çıkarsak Allah da bize sahip çıkacaktır. Bizim inancımıza göre yetimle beraber olan Allah ile beraber olur. Yetim baş tacıdır. Ne mutlu yetimin başını okşayana, önünü açana, eğitimine yardımcı olana. Tüm çocukların anne ve babaları ile büyüyebilecekleri bir dünya temennisiyle yavrularımızın sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayata kavuşmalarını diliyorum” diye konuştu.