TUŞBA BELEDİYESİNDEN KÜLTÜREL GEZİ TURLARI

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce organize edilen kültürel gezi turları devam ediyor.

Bu kapsamda 350 kursiyer aileleriyle birlikte Çitören Mahallesinde bulunan Abdulhekim Arvasi Eğitim Merkezinde bir araya geldi. Burada birbirleriyle tanışan kursiyerler, Ramazan öncesi keyifli zaman geçirdi.

Yapılan etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Mehmet Nuri Bekiroğlu, buradaki asıl amaçlarının ilçenin farklı mahallelerinde bulunan kursiyer ve ailelerinin kaynaşmalarını sağlamak olduğunu belirterek, “Tuşba Belediyesi olarak 10 merkez mahallemizde yaklaşık olarak 35 kursumuzda yer alan kursiyerlerimize yönelik 4. Kültürel gezimiz gerçekleştirdik. Meslek edindirme ve diğer kurslarımızda yer alan yaklaşık 350 kursiyerimiz ve ailelerini bugün misafir ettik. Mübarek Ramazan ayı öncesinde burada piknik havasında bir gün geçirdik. Burada kursiyerlerimize yemek ve içecek ikramlarımız oldu” dedi.

Buradaki asıl amaçlarının ilçelerimizin farklı noktalarındaki kursiyerlerin ve ailelerinin kaynaşmasını sağlamak olduğunu ifade eden Bekiroğlu, “Halkımızın bu tür organizasyonlara ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Bizler Tuşba belediyesi olarak kursiyerlerimizin ve halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz. Onun için bu güzel havada bu güzel mekanda bu eşsiz manzara karşısında kursiyerlerimizle birlikte güzel bir gün geçirdik” diye konuştu.

İlçe genelinde 35 kurs ve 872 civarında kursiyerlerinin olduğunu aktaran Bekiroğlu şunları kaydetti:

“İlçemiz genelinde yaklaşık 35 kursumuzda ve 872 civarında kursiyerimiz bulunmaktadır. Bugün burada kursiyerlerimiz hemen hemen yarısını ağırladık. Diğer kursiyerlerimiz işlerinden dolayı iştirak etmediler. Bizleri kırmayarak etkinliğimize teşrif eden usta öğretirci ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bizlerin bu tarz sosyal sorumluluk projeleri artarak devam edecektir.”

Kilim Kursu Kursiyerlerden Firuze Korkmaz ise kurslarının son derece faydalı olduğunu belirterek, “Tuşba Belediyesi tarafından hazırlanan kurslardan faydalanıyoruz. Burada hem meslek öğreniyoruz. Hem de soysal aktivitelere katılarak arkadaşlarımızla tanışıyoruz. Bugün de burada düzenlenen etkinlikte usta öğreticilerimiz ve ailelerimizle hem piknik yaptık. Hem de eğlendik. Tuşba belediyemiz ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Songül Kaya da Şemsibey mahallesinde bulunan dikiş nakış kursunda geldiklerini belirterek, “Burada usta öğreticilerimiz ve arkadaşlarımızla güzel bir gün geçirdik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun burada Ramazan öncesi güzel bir gün geçirdik hem gezdik hem de eğlendik” diye konuştu.

Etkinliğine Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür M. Nuri Bekiroğlu, usta öğreticiler, Kursiyerler ve aileleri katıldı.