TUŞBA BELEDİYESİ BAŞARILARAINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları Folklor Ekibi, 2017 bölge elemelerinde 10 il arasından bölge birincisi olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları Folklor Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında bulunan ve ‘Uyuşturucuya Karşıyız Halk Oyunlarına Bağımlıyız’ sloganıyla yürütülen halk oyunları bölge yarışmalarına katılarak üstün başarı elde etti. Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları Folklor Ekibi, 10 İlin katıldığı bölge elemlerinden, Yıldızlar kategorilerinde yarıştı. Yıldızlar geleneksel düzenlemeli dalda bölge birinciliği alarak, Yalova’da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. 2017 yılı içerisinde önce Van İl birinciliğini elde eden, Tuşba Belediyesi Spor Kulübü Halk Oyunları Folklor Ekibi ardından bölgeler arası finallere katılarak, bölge birincisi oldu. Bölge finallerinde elde ettikleri başarı ile Türkiye Finalleri İçin Yalova’ya giderek ilimizi ve bölgemizin temsil edecek. Bölge finallerinde de gösterdikleri başarı ile birinci gelen ekip, düzenli ve disiplinli çalışmaları ile Yalova’da bölgeler arasında düzenlenen folklor yarışması finallerinde 12 ekip ile karşılaşacak. Türkiye geneli yıldızlar düzenlemeli dal yarışmalarında yarışacak olan Tuşba Belediyesi Spor Kulübü’nün folklor ekibinin aldığı başarılara ilişkin açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi; “Çocuklarımızın bu başarısından dolayı gerçekten çok duygulandım, çok mutlu oldum. Yeni kurulan bir belediyenin yeni bir kulüp olarak, iki yıldır hem il hemde bölgede bu başarılarından dolayı çocuklarımızı ve çalışanlarımızı üstün gayret ve başarılarından dolayı tebrik ederiz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz gerek maddi, gerek ise manevi olarak her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin yanındadır. Bizler Tuşba Belediyesi olarak her daim tüm imkânlarımızı seferber etmeye hazırız. Eğitime, Bilime, Spora, Sanata ve Kültüre Tam destek düsturu ile yola çıktık ve yüzbinler hamd ve sena Rabbimize olsun bu alanlarda mahcup olmuyor ve hep muvaffak oluyoruz.

Tuşba Belediyesi olarak sadece folklor değil, diğer spor alanlarımızda da bu güzel başarıları, bölgemize ve Tuşba’mıza, kazandırmaya gayret göstereceğiz. Bu konuda başta Spor Kulübü Başkanımız Yaşar Şalem’e, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz M. Nuri Bekiroğlu ve Spor Sorumlumuz Erdal Özşener’e katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunarım. Yeni kulüp olmamıza rağmen tüm gayretleri ile bize bu güzel başarıları kazandıran, tüm çocuklarımızı tebrik eder, eğitmen ve öğretmenlerimize de teşekkür ederim” şeklinde konuştu.