TUŞBA’DA ‘BAHAR TEMİZLİĞİ’ SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR

Tuşba Belediyemizin, havaların ısınmasıyla birlikte başlattığı ‘Bahar Temizliği’ çalışması devam ederken, Belediye Başkanımız Salih Akman da çalışmaları yerinde inceledi ve vatandaşlarla sohbet etti.

Van’da İlkbahar’ın gelmesiyle kar yağışı ve aşırı soğuklar, yerini güneşli havaya bırakırken, bunu fırsat bilen Tuşba Belediyemiz de cadde ve sokaklarda bahar temizliği başlatmıştı. Geçen hafta ilçe genelinde cadde ve sokakları tazyikli suyla yıkamaya başlayan belediyemiz ekipleri, yol ve kaldırım kenarlarında kış aylarından kalan olumsuz görüntüleri ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Merkez 10 mahallede 5 yıkama, 3 süpürme ve 2 çöp toplama olmak üzere 10 araç ve 30 personel ile bir haftadır yürütülen temizlik çalışmalarını Belediye Başkan Yardımcımız Necati Yertürk ve birim müdürleri ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Salih Akman, yürütülen yol süpürme ve yıkama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Son günlerde hızla yayılan yeni tip koronavirüs (covid-19) salgınına karşı ekiplerin, gece gündüz demeden temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Başkanımız Akman, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ekiplerimiz, Tuşba İlçemiz genelinde bulvar, cadde, sokak ve kaldırımlarda süpürme ve tazyikli su ile yıkama çalışması yapıyor. Tuşba Belediyemiz olarak, ilçe genelinde başlattığımız temizlik ve dezenfekte çalışmalarımız aralıksız devam edecektir” diye konuştu.