BELEDİYEMİZDEN ‘BAHAR TEMİZLİĞİ’

Belediyemiz, havaların ısınmasıyla birlikte İskele sahili başta olmak üzere ilçe genelinde temizlik seferberliği başlattı.

VAN GÖLÜ SAHİLİNDE GÜNÜ BİRLİK TEMİZLİK YAPACAK PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

İlçenin birçok noktasında aynı anda temizlik çalışması başlatan Belediyemiz ekipleri, Van Gölü sahiline rastgele atılan tonlarca çöpü topladı. Van’ın adeta can damarı sayılan Van Gölü’nün, kıyısındaki kirliliği önlemek için ekiplerin canla başla çalıştığını dile getiren Başkanımız Akman, insan yoğunlundan kaynaklı en fazla kirlenen İskele sahilini temiz tutma için günü birlik temizlik yapacak personel görevlendirdiklerini kaydetti.

BAŞKANIMIZ AKMAN, ‘İLÇE GENELİNDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK’

Van Gölü sahilinin yanı sıra ilçe genelinde adeta bir temizlik seferberliği başlattıklarını kaydeden Belediye Başkanımız Salih Akman, rutin işlerinin yanı sıra bir yanda uzun geçen kış mevsiminden kaynaklı cadde, meydan ve yollarda oluşan tahribatları onarırken, bir yandan da çöp toplama, süpürme ve yıkama çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Ekiplerin, her gün belirlenen plan dahilinde ilçedeki yerleşim birimlerindeki ana cadde, yol ve meydanları tazyikli su ile yıkadıklarını anlatan Başkanımız Akman, “Ekiplerimiz, uzun geçen kış mevsiminden kaynaklı yol kenarları ile kaldırımlarda biriken atıkları tazyikli su ile yıkayarak temizliyor. ‘Daha Temiz Bir Tuşba’ sloganı ile başlattığımız bu çalışmamız tek bir cadde ve sokağımız kalmayana kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

BAŞKANIMIZ AKMAN, ‘VATANDAŞLARIMIZADAN DESTEK BEKLİYORUZ’

Çöplerin gelişi güzel etrafa atılmasının çevre ve görüntü kirliliğine neden olduğunu da belirten Başkanımız Akman, daha yaşanılabilir, temiz bir Tuşba için vatandaşları kendilerine destek vermeye davet etti. Başkanımız Akman, “Biz belediye olarak asli görevlerimiz arasında yer alan şehrin bakımı, yapımı, onarımı ve temizliği yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da özellikle temizlik konusunda bize destek olmalarını bekliyoruz. Çöplerini gelişi güzel bırakmamalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın poşetleme sistemi olan mahallelerde çöplerini poşet içinde belirlenen saatlerde ve yerlere bırakmalarını, diğer mahallelerimizde ise çöp konteynırlarına atmaları kendi sağlıkları açısından çök önemlidir. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.