TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

TUŞBA BELEDİYEMİZDEN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, yaşanan yeni tip koronavirüsü salgını nedeniyle uzun bir aranın ardında bugün yüz yüze eğitime geçen kırsal mahallelerdeki (köy) okulları ziyaret ederek, öğrencilere maske, kırtasiye malzemesi ile oyuncak dağıttı.
Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde sosyal belediyecilik anlamında Türkiye’ye örnek olacak birçok çalışmaya imza atan Tuşba Belediyemiz, köy okullarının yüz yüze eğitime başlamasıyla öğrencilere maske, kırtasiye ve oyuncak desteğinde bulundu.
Beraberinde bulunan Belediye Başkan Yardımcımız Necati Yertürk ve birim müdürlerimiz ile birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren Ermişler, Bağdaşan ve Karaağaç mahallelerini ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, geçen hafta okullar açılmadan belediye ekipleri tarafından okulların dezenfekte edildiğini hatırlatarak, “Tuşba Belediyesi olarak eğitime destek vermeye devam ediyoruz ve bundan sonrada imkanlarımız dahilinde devam edeceğiz. Pandemi salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılına buruk başlamıştık. Kısa süren bir yüz yüze eğitimin ardında vakaların artması üzerine eğitime ve öğretime ara verilmişti. Uzun bir süreden beridir okullar kapalı olduğu için çocuklarımız uzaktan eğitim alıyordu. Allah’a şükürler olsun bugün köy okullarımızda tekrar yüz yüze eğitime başlandı” dedi.
Beraberinde bulunan Başkan Yardımcımız Yertürk ve birim müdürlerimiz ile birlikte Ermişler, Bağdaşan ve Karaağaç mahallelerinde öğrencilere, maske ile defter, kalem, silgi ve kalemlik gibi kırtasiye malzeme ile oyuncak dağıtan Belediye Başkanımız Salih Akman’a okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler