SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN TUŞBA BELEDİYESİ’NE ZİYERET

Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Tuşba Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

Önceki gün geldiği Bitlis’ten karayolu ile Van’a geçen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gevaş Belediyesi’ni sabah erken saatlerde ziyaret ettikten sonra, Tuşba Belediyesi tarafından onuruna verilen Van Kahvaltısına katıldı. Yılmaz,  kahvaltının ardından ‘Kardeş Belediye’ protokolü çerçevesinde Tuşba Belediyesi’ne İskele Sahil Rekreasyonu 1. Etapta yaptırılan ‘Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Eğitim ve Kongre Salonu’ inşaatında incelemelerde bulundu.

Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığını ve İpekyolu İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Yılmaz, İstanbul’da gerçekleştirilen hain saldırıda şehit edilen Vanlı Polis Memuru Soner İdil’in ailesine Tuşba İlçesi Abdurrahmangazi Mahallesinde taziye ziyaretinde bulundu.

Başkan Yılmaz ve beraberinde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Metin Bağ, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gölhaş ile birlikte Tuşba Belediyesi’ne geçti. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Başkan Yardımcısı Necati Yertürk ve meclis üyeleri ile Birim müdürleri tarafından karşılanan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a Tuşba Belediyesi tarafından yapılan hizmetler, projeler ve faaliyetleri anlatan bir sunum yapıldı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından hayata geçirilen ‘Kardeş Belediye Projesi’nin önemine değinen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bu projenin maddi desteklerin yanı sıra bilgi, tecrübe paylaşımı ve motivasyon açısında çok önemli olduğunu kaydetti. Kardeş Belediye Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı desteklerin yanı sıra yerel yöneticilik konusunda Belediyecilikte tıpkı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi duayen olan Yusuf Ziya Yılmaz, 4 dönemdir başkanlığını yaptığı Samsun Belediyesi  ile kardeş  oldukları için ziyadesiyle memnun olduklarını belirten Başkan Özgökçe, “Samsun Belediyesi’nin Tuşbamıza kazandırdığı çok amaçlı salonun yanı sıra uzun yıllar Van’da Karayolları Bölge Müdürlüğü’nü yapan ve ilin yapısını çok iyi bilen Yusuf Ziya Yılmaz Başkanımızın engin bilgi ve tecrübelerinde yararlanmak istiyoruz. Sağ olsunlar kendileri de bugün bizi ziyaret ederek bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuyorlar” dedi.

İskele Sahil Rekreasyon Alanı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Tuşba Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce  yapımı nerdeyse tamamlanan ‘Yusuf Ziya Yılmaz Çok Amaçlı Eğitim ve Konferans Salonu’ hakkında bilgi veren Başkan Özgökçe, “Başkanım öncelikle siz ve ekibiniz Van’ımıza ve Tuşba’mıza hoş geldiniz. Sizlerin yol göstericiliğiniz, tecrübelerinizin paylaşımınızın gerekse desteklerinizde dolayı minnettarız. Tuşba’mızda destekleriniz ile yapmış olduğumuz bu mükemmel projeyi de her ortamda dile getiriyoruz.  Projemizin ilk başında sizde gelmiştiniz ve proje alanında beraber gezmiştik. Biz sahil rekreasyon alanı projemizi yapmıştık. Sizin katkılarınızla yaptığımız çok amaçlı konferans salonu bu projemizin tabiri caizse Gül’ü oldu. Bu proje Van’ımızda ilk kez yapılan ve gerçekten bölgemize farklı bir hava katacak bir proje. Sizlerin bu projedeki katkılarınız çok önemli Van insanı ve Tuşba İnsanı gerçekten bu projeyi duydukları andan itibaren çok mutlular ve bir an evvel hizmete açılmasını sabırsızlıkla bekliyorlar. Biz Tuşba Belediyesi olarak 2 yıllık bir belediye olmamıza karşın sizin gibi kıymetli dostlarımız ve büyüklerimizin desteğiyle kısa zamanda bölgemizde ilkleri başararak çöplük, mezbelelik alanları halkımızın rahatça gezip dolaşabileceği ve bizden sonraki nesillerinde rahatça hareket edebileceği vakit geçireceği en mükemmel projelere imza atıyoruz. Bu konuda sizlerin de bizlere verdiği gerek maddi gerek manevi tüm desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sunumu yapılan ve alanda incelemelerde bulunduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  Tuşba Belediyesi hizmetlerini çok beğendiğini iki yıl gibi kısa bir sürede çok mükemmel işler başardığınızı gördüm. Başkan Yılmaz, “Gerçekten Tuşba Belediyesi çalışanlarını ve Başkanı Fevzi Bey’i tebrik ediyorum. Kısa zamanda çok büyük işler yaparak Van’a ve bölgeye çok büyük yatırımlar kazandırdılar.  Cazibe merkezi oluşturuyorlar, sahil bandını oluşturuyorlar, halka ve özellikle gönüllerine dokunuyorlar. Bugün bu hizmetleri hem yerinde inceledik, hem de Fevzi Bey bize sunumla bu eserleri gösterdi. Gerçekten iki buçuk yılda muhteşem hizmetlere imza atmışlar, tebrik ederiz.  İster İskele Sahil Rekreasyon 1. Etap olsun, İster Çok Amaçlı Eğitim ve Konferans Salonu olsun çok güzeller. Ayrıca Geleneksel Van Evleri de başka bir cazibe olarak muhteşem bir yer de hayata geçirilmiş. İnşallah, bu hizmetlerin devamı da gelecek. Bizler de bu projelere destek vermek için elimizden geleni yapacağız.  İnşallah, bu hizmetlerin açılışında da Van’a geleceğiz.  Hepinize çok teşekkür ederim, Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.