BAŞKANIMIZ AKMAN’DAN TEDAVİ GÖREN BEBEKLERE MALZEME DESTEĞİ

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde tedavi gören ‘Prematüre Bebekler’ için giyim ile gündelik olarak kullanılabilecekleri ihtiyaç malzemesi desteğinde bulundu.

Beraberinde bulunan Belediye Meclis Üyelerimiz ve Başkan Yardımcımız Necati Yertürk ile birlikte hastaneye gelen Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, Hastane Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ümit Haluk İliklerden, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Tuncer, Hastane Başmüdürü Sefer Kuşan ve Yenidoğan Servisi Sorumlu Hemşiresi Gül Köroğlu tarafından karşılandılar.

Beraberine bulunanlarla birlikte Yeni Doğan Servisi’ne geçen Başkanımız Akman, yetkililerden tedavi gören bebekler ile ilgili bilgi aldı. Prematüre bebeklerin dünyamızdaki yaşamla başa çıkma evrelerini henüz tamamlamadıklarını kaydeden Başkanımız Akman, bu küçük bedenlerin akciğer, sindirim sistemi ve bağışıklık sistemleri henüz tam gelişmediğini vurgulayarak, “Burada görevli hekim ve yardımcı sağlık personelimiz, solunum ve resüsitasyon ekipmanları ile 24 saat laboratuvar hizmetleriyle bebeklerimizin sağlığını yakından takip ediyorlar. Biz de belediye olarak prematüre bebeklerimizin bakımını kolaylaştıracak, atlet, bady, zıbın, pijama, battaniye, bebek reflü yatağı, emzirme yastığı, alt değiştirme örtüsü, yastık, pamuk mendil, alıştırma bardağı ve emzikten oluşan giyim ve gündelik ihtiyaç malzeme desteğinde bulunduk” dedi.