BELEDİYEMİZDEN ‘DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

BELEDİYEMİZDEN ‘DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK Tuşba Belediyemiz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliklerle çocuklara güzel vakit geçirdi. Belediyemiz, Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım 1989’dan bu yana dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla kutlanan ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Bardakçı Mahallesi’nde düzenlenen Hacivat-Karagöz Oyunu ve palyanço gösterisi ile mahalledeki çocuklar güzel vakit geçirdi. BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN, ‘ONLARI ANLAMAK ZORUNDAYIZ’ Sosyal mesafe kuralı gözetilerek mahalledeki okulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Belediye Başkanımız Salih Akman, bir baba ve bir eğitimci olarak çocukları çok sevdiğini söyledi. Başkanımız, “Bugün Çocuk Hakları Günü’dür. Onların da hakları vardır. Onların da istekleri, talepleri vardır ve biz yerel yöneticiler, anneler, babalar ve büyükler olarak da onları anlamak zorundayız” dedi. BAŞKANIMIZ SALİH AKMAN, ‘ÇOCUKLARIMIZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK’ Çocukların her şeyin en iyisine layık olduğunu sözlerine ekleyen Başkanımız Salih Akman, “Geleceğimizi sizlere emanet edeceğiz. Bizim özlemlerimizsiniz. Ben de babayım, benim de çocuklarım var. Bir eğitimci olarak çocuklarımla beraber olduğum zaman dünyanın en keyifli insanı oluyorum. Gelecek hayallerimi çocuklarımla kuruyorum. Güzellikleri onlarla yaşamak istiyorum” şeklinde konuştu. Çocuklara bazı tavsiyelerde de bulunan Başkanımız, çocuklara maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat etmelerini istedi. Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından dolayı okulların 4 Ocak 2021 tarihine kadar kapalı kalacağını hatırlatan Başkanımız Salih Akman, “Çocuklar, eğitim öğretim süreci insan hayatında asla bitmez. Bu sebepten dolayı okulların tatil olduğu süre içerisinde gördüğünüz eksiklerinizi tamamlamaya çalışın. Bunu yapabilmek için de öncelikle iyi bir planlama yapmanız gerekir. Eski konuların tekrarı, kitap okuma saatleri ve yabancı dil öğrenme etkinlikleriniz olmalıdır. Bu süreci hem ders çalışıp hem de ailenizle kaliteli vakit geçirerek fırsata çevirebiliriz” ifadelerini kullandı.