TUŞBA BELEDİYEMİZİN AÇILIŞ HEYECANI

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez ile AK Parti Van Milletvekilimiz Abdulahat Arvas, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Belediyemiz hizmet binasından incelemelerde bulundular.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez ve beraberinde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekilimiz Abdulahat Arvas ve Van İl Emniyet Müdürümüz Ali Karabağ ile birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Ekim günü Van’da gerçekleştireceği toplu açılış töreninin huzur ve güven içinde geçmesi için alınan tedbirleri gözden geçiriyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek eserlerden biri olan Belediyemizin hizmet binasında incelemelerde bulunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilmez ve beraberindekiler hizmet binası ile ilgili  Belediye Başkanımız Salih Akman’dan bilgi aldılar.

Selçuklu mimarisinden esinlenerek tasarlanmış olan binanın bu yönüyle, Van da bir ilk olduğunu ifade eden Başkanımız Akman, ilçenin 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandığını kaydetti.  Taban alanı 2 bin 300 metrekare olan hizmet binasının toplam 12 bin 370 metrekare kapalı alana sahip olduğunu vurgulayan Başkanımız Akman, “Hizmet binamız; bodrum katı, zemin katı, çatı katı, ofis katları ile birlikte toplam 6 kattan oluşmaktadır. İlçemizin estetiğine değer katacak olan ve kullanım yönünden akıllı bina olma özelliği taşımaktadır. Hizmet birimleri ile çalışma ofisleri, konferans salonu, yemekhane, mescit ve sığınak bulunmaktadır. Ayrıca ısıtma ve iklimlendirme sistemi son teknolojiye göre tasarlanmıştır. Dolayısıyla bölgemizdeki hava şartları nedeni ile tüm dış etkenlere karşı ısıtma ve yalıtım sistemi kullanılmıştır. Ayrıca 20 dönümlük peyzaj alanına sahip hizmet binamızın çevre alanı Tuşba’nın da ilk kent meydanı olma özelliği taşımaktadır” dedi.

Van’ın ilk Selçuklu mimarisi özelliğini taşıyan Belediyemiz hizmet binasını çok beğendiklerini dile getiren Vali ve Belediye Başkan Vekili Bilmez ile beraberindekiler, Hizmet binasının Tuşba’ya tuşbalıya hayırlı olsun dilekleri ile çalışanların da içinde hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri temennisinde bulunduktan sonra ayrıldılar.