“TUŞBA’DA FİKİRLER KONUŞUYOR”

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün düzenlediği Tuşba ilçesinde liseler arası münazara yarışmasının kura çekimi yapıldı.

Tuşba İlçesinde “Tuşba’da Fikirler Konuşuyor” projesi kapsamında liseler arası münazara yarışmasının kura çekimi yapıldı.

Belediyemizin Toplantı salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, münazaranın önemli olduğunu söyledi.

Özgökçe şu ifadeleri kullandı:

“Biz çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için çabalıyoruz. Çocuklarımızın 4 duvar arasında öğrenmiş olduğu bilgileri iyi bir şekilde anlatması için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrenciler fikirlerini dile getirdikçe daha iyi yerlere geldiğimizi göreceğiz. İlçemizde yapılacak olan bu münazara okullarımıza ve öğrencilerimize ödüller dışında büyük katkısı olacaktır. Ben bu anlamda bu etkinliği hazırlayan ve desteklen tüm herkese teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinlikler Tuşba’mıza ve İlimize hayırlı olsun.”

Özgökçe, Tuşba Belediyesi olarak eğitime destek verdiklerini ifade etti.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Mehmet Nuri Bekiroğlu projenin amacı hakkında bilgiler verdi. “Öğrencilerimizin güven ve sorumluluk duygularını geliştirmek ifade, savunma, fikir üretme ve çözüm bulma yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmaktır. Projemizin hedef kitlesi ise Tuşba İlçesi resmi eğitim kurumlarının 9, 10, 11, 12 sınıf öğrencileridir.” dedi.

Yarışma ödülleri hakkında da bilgiler veren, Bekiroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Kaybedeni olmayan yarışmamızda katılımcı öğrenci ve öğretmenlerimizin tümüne il sınırları içerisinde gezi, kitap seti ve flash bellekler verilecektir. Dördüncü olan okulumuza bir adet yazıcı, her bir öğrencimize birer kitap seti verilecektir. Üçüncü olan okulumuza bir adet yazıcı her bir öğrencimize bir adet çeyrek altın verilecektir. İkinci olan okulumuza bir adet bilgisayar, her bir öğrencimize birer adet yarım altın verilecektir. Birinci olan okulumuza bir adet bilgisayar her bir öğrencimize birer adet tam altın verilecektir.”

Toplantıya Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba Belediye Meclis Üyelerimiz, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve okul müdürleri katılım sağladı.