KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TUŞBA AYANIS 2. ETAP HALK PLAJI’NA MALİ DESTEKTE BULUNDU.

Tuşba Belediyemiz ile Van Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında Tuşba Ayanıs 2. Etap Halk Plajı peyzaj düzenleme desteği protokolü imzalandı.
Protokol, Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman ile Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Bilal Sönmez tarafından imzalandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Kültür ve Turizm amaçlı faaliyetler çerçevesinde Kültür ve Turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizmi merkezleri ve turizm potansiyeli olan illerin mahalli idarelerince Turizm amaçlı çevre düzenlemesi ve alt yapı uygulamalarına ilişkin mali yardım kapsamında Bakanlık Yatırım Ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce kültür ve turizm amaçlı çevre düzenleme ve altyapı projelerine destek verilmektedir.
Kültür ve turizm bakanlığının desteklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman ‘’Tuşba belediyesi tarafından Tuşba ilçesi Ayanıs mahallesinde 20 bin m2 üzerine kurulu olan içerisinde 10 bin m2 yeşil, toplamda 370 adet iğde, akasya ve dışbudak ağacı dikilecek, bayanlara özel plaj, 43 adet piknik masası, 20 adet wc ve bay bayan mescitlerin ve birçok daha önemli kriterin bulunduğu ve bölge turizminin gözde merkezi haline gelecek Tuşba Ayanıs 2. Etap Halk Plajı peyzaj düzenleme amaçlı 505 625 TL ödenek aldıklarını dile getiren Başkanımız Akman, desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığına ve emeği geçen her kese teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.