TUŞBA BELEDİYEMİZİN PROJELERİ, BAKAN VARANK’A ANLATILDI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret eden Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, ilçede yürütülen projeler hakkında bilgi vererek destek istedi.

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile birlikte Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti. Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda Van’da yapılan yatırımlar ve teklif edilen projelerin yanı sıra Tuşba Belediyemiz tarafından yapılacak olan ve bölgenin en büyük millet bahçesi olan ‘Tuşba Millet Bahçesi’, İskele-Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sahil yolu, 5 kilometrelik bisiklet yolu, Ağartı Halk Plaj, bölgede ilk kez yapılacak olan ‘Semt Çarşısı’ gibi Tuşbamızın kalkınmasına ve dolayısıyla işsizliğe çare olacak dev projeler ele alındı.

2020 yılı yatırım programında olan projeler hakkında Bakan Varank’a bilgi veren Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, eğitim, turizm ve hayvancılıkta öncü olan Tuşba İlçesinin aynı zamanda bir sanayi kenti olduğunu ifade etti.

Ayrıca hükümetin yatırım programında olan Tuşba Küçük Sanayi Sitesi ile Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi ve Van Mermer, Mermerit, Sunni Mermer ve Taş Süslemeciliği Küçük Sanayi Siteleri için kaynak aktarılması ve ihale edilmesi de talep edildi. Tuşba İlçesi’nde olan Van Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi’ projesinin de cazibe merkezlerini destekleme programı kapsamında finanse edilmesi talebinde bulunuldu.