TUŞBA BELEDİYEMİZDEN, VATANDAŞLARA MASKE VE SECCADE DESTEĞİ

Tuşba Belediyemizin ekipleri, Van Gölü sahilindeki 15 Temmuz Şehitler Parkımızda Koronavirüs tedbirleri kapsamında aylar sonra saf tutarak Cuma namazı kılan cemaate seccade ve maske dağıtıp, dezenfekten tuttu.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart'tan itibaren cemaatle namaz kılınmıyordu. Normalleşme adımları kapsamındaki tedbirler çerçevesinde vatandaşlar cuma namazı için aylar sonra sosyal mesafeli saf tuttu. Kent genelinde bazı cami ve avlularında, okul bahçeleri, parklar, kent meydanları gibi açık alanlarda sosyal mesafeye dikkat edilerek cuma namazı eda edildi. Evlerinde abdest alan, maske takan ve seccadesini getiren vatandaşlar, Tuşba Belediyemizin Van Gölü kıyısındaki halkın hizmetine sunduğu 15 Temmuz Şehitler Parkı'na akın etti.

Burada alınan önlemler çerçevesinde sosyal mesafeli saflara geçen vatandaşlar, aradan geçen zamandan sonra huşuyla cuma namazı kılmanın sevincini yaşadı. Duygu dolu anların yaşandığı cuma namazının ardından korona virüs salgının bitmesi için hep birlikte dualar edildi.

EKİPLERİMİZ, VATANDAŞLARA MASKE VE SECCADE DAĞITTI

15 Temmuz Şehitler Parkı'na cuma namazı için gelen vatandaşların, polis ekipleri tarafından tek tek ateşleri ölçülürken, parka hazırlıksız gelen bazı vatandaşlara da Tuşba Belediyemizin ekipleri tarafından maske ve seccade dağıtıldı ve dezenfekten tutuldu.

Vatandaşlarla birlikte parkta Cuma namazını kılan Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, yaklaşık 70 gün süren kısıtlamanın ardından ilk Cuma namazını kıldıklarını hatırlatarak, “Bugün itibarıyla cemaat olarak Cuma namazımızı eda ediyoruz. Biz Tuşba Belediyesi olarak dünden beri tüm önlemlerimizi aldık. Sosyal mesafe dikkat edilmesi için çizgilerimizi çizdik. Bugün de hazırlıksız gelen vatandaşlarımıza ekiplerimiz tarafından maske ve seccade dağıtıldı. Allah'a çok şükürler olsun bugünkü cuma namazını parkımızda eda ettik” dedi.

Koronavirüs salgının tarih sayfalarında yer yerini alacağını da dile getiren Başkanımız Salih Akman, “Bir zamanlar çocuklarımızın ders kitaplarında yer alacak ve okullarda okutulacak. Bizle İslam âlemi olarak bunu hak etmedik. İnşallah bu virüsü ülkemizin üstünde defolur” şeklinde konuştu.