İNCİ KEFALİ AV YASAĞI BAŞLIYOR

İNCİ KEFALİ AV YASAĞI BAŞLIYOR Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van Gölü havzasının ekonomisine önemli katkı sağlayan inci kefali balığının üreme dönemi boyunca korunması adına herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. İnci kefali balığının Van Denizi’nde yaşayan endemik bir tür olduğunu belirten Başkan Akman, “Van Gölü'nde yaşayan tek balık türü olan inci kefali balığının üreme dönemine girmesi nedeniyle üç ay boyunca (15 Nisan - 15 Temmuz) sürecek olan avlanma yasağı başladı. Bu tarihlerde arasında inci kefali balığının avlanması, bulundurulması, satışı ve nakli yasaktır. Endemik bir tür olan inci kefalini korumak ve gelecek nesillere devamlılığını sağlamak için kaçak avcılığa müsaade edilmeyecektir” dedi. Tuşba Belediyesi olarak 15 Nisan-15 Temmuz av yasağı dönemi boyunca inci kefali balığının avlanması, satışı ve nakliyesinin engellenmesi için güvenlik güçlerin alacakları tedbirlerin yanı sıra Tuşba belediyesi Zabıta Ekipleri’nin de denetimlerini sıkılaştıracağının altını çizen Başkan Akman, “İnci kefali balığı bölgemizin ekonomisi için taşıdığı önem çok büyüktür. Bu nedenle bundan sonraki nesillerin devamını sağlamak gerekir. Bunu da yapmanın bir yolu var. O da balığın üremesinin gerçekleştiği 15 Nisan-15 Temmuz ayları arasında uygulanacak av yasağı döneminde daha hassas olmak ve yasağa uymayanlara karşı alınan tedbirleri hayata geçirmektir. Halkımızın, güvenlik kuvvetlerine ve zabıtalara her konuda olduğu gibi bu konuda da ciddi desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.