TUŞBA BELEDİYEMİZ, İŞYERİ İLE MÜŞTERİLERİNE MASKE VE ELDİVEN DAĞITTI

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman, ilçede faaliyet gösteren alışveriş merkezleri ile market, pastane, kasap ile fırın çalışanları ile müşterilerine maske ve eldiven dağıttı.

Tuşba Belediyemiz, dünyada ilk olarak Çin'in Vuhan kentinde çıkan ve insan sağlığını tehdidi altına alan Coronavirüse (Covid-19) karşı alınan önlemleri arttırdı. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanarak yürürlüğe giren genelge gereği, insanların günlük ihtiyaçlarını görebileceği işyerlerinde hijyeni sağlamak amacıyla maske ve eldiven kullanımı zorunlu hale getirilmesinin ardında pazar yerlerinde hem pazar esnafına hem de pazara gelen vatandaşlara düzenli olarak maske ve eldiven dağıtan Tuşba Belediyemiz vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılayabildiği ilçedeki alışveriş merkezleri başta olmak üzere, market, pastane ve kasap ile fırınlarda maske ve eldiven dağıtımı yaptı.

Belediye Başkanımız Salih Akman’ın bizzat işyerlerini ziyaret ederek, işyerleri sahiplerine bakanlığın ilgili genelgesini ulaştırıp, genelgenin içeriğine uyulmasını istedi. Coronavirüs (Covid-19) salgınından korunma ve tedbir amaçlı olarak genelgeyi tebliğ eden Başkan Akman, işyeri çalışanlarına hem de gelen müşterilerine eldiven ile maskesi olmayanlara maske ve eldiven dağıtarak mutlaka kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Tuşba Belediye Başkanımız Salih Akman’ın bizzat kendisinin katılarak yapılan uygulamanın yerinde ve isabetli bir karar olduğunu belirten esnaf, Coronavirüs ile mücadelenin başladığı günden beri, Tuşba Belediyesi'nin önlem alma amaçlı yaptığı çalışmaları beğendiklerini söyleyerek Başkan Akman’a teşekkür ettiler.