Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Tuşba’da da birçok çift, özel olduğunu düşündükleri 09.09.2019 tarihinde dünya evine girdi.

Türkiye’nin birçok yerinde evlilik tarihlerinin özel bir gün olmasını isteyen çiftler nikâh salonlarına akın ederken, Van’ın Tuşba ilçesinde de 09.09.2019 tarihini seçen 30 çift, nikâh masasına oturdu. Tuşba Belediyesi Geleneksel Van Evleri Mahallesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Nikâh Memurluğunda 09.09.2019 yoğunluğu yaşanırken, nikâh memuru Burhan Gencer tarafından kıyılan nikâhlarla çiftler dünya evine giriyor.

Düzenlenen nikâh merasiminin ardından açıklamada bulunan Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Azad Gülengül, normalde günde ortalama 10 nikâh kıyılırken özel günlerde bu sayının arttığını ifade ederek, “Normalde günde 8-10 başvuru alırken, 09.09.2019 olması nedeniyle yaklaşık 30 civarı bir başvurumuz oldu. Bizde bugünü anlamlı kılmak isteyen çiftlerimiz için personel fazlalaştırarak onların bu isteğini geri çevirmemeye çalışıyoruz. Çiftlerimize küçük bir nikâh armağanı adına elimizden geleni yapıyor, tüm çiftlerimize bir ömür mutluluklar diliyoruz” dedi.

09.09.2019 tarihine eşiyle birlikte karar verdiğini vurgulayan damat Muhammed Köseoğlu, “9 sayısı genelde benim için uğurlu bir sayıdır. Bugün 09.09.2019 olmasını özellikle eşimle birlikte seçtik. Buna istinaden düğün tarihini de 19.09.2019 olarak belirledik. Şu an çok mutluyum. Yeni bir yola girdim. Artık sorumluluk sahibiyim ve bu saatten sonra artık hayat benim için iki kişiliktir. Tuşba Belediyesine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken gelin Derya Barut ise çok mutlu olduğunu dile getirerek herkese teşekkür etti.

Çiftler otantik nikâh masasında dünya evine giriyor

Tuşba Belediyesi, Geleneksel Van Evleri Mahallesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Nikâh Memurluğuna gelen çiftlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Çiftler, doğal güzelliği ile dış mekân fotoğraflarının çekilebileceği en güzel yerlerden biri olan Van Evlerinde fotoğraf çektikten sonra bu tarihi yapıya uygun olarak dizayn edilen nikâh masasına oturuyor. Ayakları tekerleği andıran demirden olan ve Van kilimi ile kaplı ahşap nikâh masasına oturan çiftler yeni bir yuvanın temelini atmak üzere nikâh memurunun sorularına ‘Evet’ diyerek hayatlarını birleştiriyor.